Akademie Bílí Tygři Liberec

Věřím, že jsme to zlomili a začne se nám venku více dařit...

Date of publication Author Jan Švanda

Bílí Tygři uspěli v Sazka Areně a podruhé v této sezoně obrali soupeře na jeho ledě o všechny body. V pátek čeká liberecké hokejisty poslední zápas před reprezentační přestávkou, do Tipsport areny zavítají HC Vítkovice Steel. O krátký rozhovor před utkáním jsme požádali sympatického libereckého forvarda Petra Šachla.

Petře, vraťme se ještě na chvíli k vašemu poslednímu povedenému zápasu na Slavii, jak hodnotíš vaše vystoupení v Sazka Areně po uplynutí několika dní?

Myslím si, že jsme hráli dobře. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli a co jsme si řekli vyjma posledních tří, čtyř minut, když jsme dostali gól na 1:3. Přijeli jsme do Prahy s tím, že musíme hrát zodpovědně. Venku se nám nedaří, vyhráli jsme na Spartě a pak si myslím, že jsme k zápasům venku přistupovali lehkovážně. Teď jsme si říkali, že už vážně musíme a vyšlo to.

Dobyli jste dvakrát led pražských "S", pak už jste však dokázali bodovat pouze v Třinci a ve Znojmě. Čím to, že se vám nedaří i na jiných stadionech?

V Praze se nám daří, něco v tom možná bude. Možná tím, že Praha není tak daleko, ta cesta není tak daleká, cítíme se víc doma. Musíme každopádně vyhrávat i jinde. Je to těžká otázka, hledáme na ní odpověď už dlouho. Já si myslím, že je to v hlavách hráčů. Musíme se na zápasy venku více soustředit. Doma chce každý vyhrávat, ukázat se domácím fanouškům. Nikdo nechce prohrát, protože pak jsou ty tlaky větší. Venku jde o to, jak se kdo přinutí, jak k zápasu přistoupíme a někdy je to také o štěstí. Nám chybí venku srdce a to musíme zlepšit. Myslím si, že na Slavii to bylo už lepší.

Myslíš si, že jste vítězstvím na Slavii to prokletí zápasů venku konečně zlomili a začne se vám dařit i jinde?

Já v to pevně doufám. Škoda jen, že je teď po pátečním utkání s Vítkovicemi reprezentační přestávka. Rádi bychom na vítězství na Slavii navázali. Snad nám příliš neuškodí.

Už jsi to trochu nakousnul, v pátek vás čekají Vítkovice, které v posledních dvou zápasech dvakrát prohrály, v tabulce jsou až jedenáctí, přesto vás asi nečeká v žádném případě jednoduchý zápas, že?

Přesně tak, liga je strašně vyrovnaná, každý může porazit každého. Vítkovice mají kvalitní tým. Musíme k zápasu přistoupit zodpovědně, nepodcenit ho. Mají šikovné útočníky. Jejich elitní formace s Irglem, Hubáčkem, Burgerem to je jedna z nejlepších z celé extraligy. Jsou velice nebezpeční. Ve Vítkovicích jsme je nepohlídali a také to tak dopadlo, dali nám gól na 2:1. Bude důležité, jak je dokážeme eliminovat.

Děkuji za rozhovor...

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení