Akademie Bílí Tygři Liberec

Útočník Petr Vampola míří do Plzně!

Date of publication Author Jan Rachota

To, co v týdnu naznačoval GM Ctibor Jech pro server hokej.cz, se stává realitou. Útočník Petr Vampola opouští kádr Bílých Tygrů a přestupuje do týmu HC Lasselsberger Plzeň. Zde podepsal smlouvu do konce sezóny, ale v jednání je dlouhodobější kontrakt.

Petr Vampola přišel do Liberce v sezóně 2003-04 a brzy si získal mnohé liberecké fanoušky. Vděčil za to nejen svým hokejovým výkonům, ale i pozápasovým děkovačkám, které dlouhou dobu režíroval.

O sezónu později postihla zámořskou NHL výluka a v nabytém kádru Bílých Tygrů již nezbylo pro Petra Vampolu místo. Již před začátkem sezóny tak bylo rozhodnuto o jeho střídavém startu za České Budějovice v první lize. V Liberci však přišla na řadu zranění a Petr tak dostal příležitost hrát znovu i za Bílé Tygry. Objevoval se však na ledě sporadicky ve čtvrtém útoku, který mnoho prostoru nedostával. Poté, co se marodi uzdravili, tak nebylo překvapením, že to byl právě Petr Vampola, který zamířil na hostování do konce sezóny do Českých Budějovic. O to větším překvapením byla letošní letní připrava - Petr Vampola se trápil, nebyl v dobré pohodě. Vyhlášenému technikovi se nedařilo ani v úvodu sezóny, a tak na něj povětšinou zbylo místo pouze ve čtvrté formaci. V poslední době dokonce několikrát usedl na tribunu a poslední extraligový duel tak sehrál 3. listopadu proti Vítkovicím.

Nyní přichází to, co se dalo v posledních dnech vytušit - Petr Vampola opouští Bílé Tygry a přestupuje do Plzně. GM Ctibor Jech trejd okomentoval: "Petr Vampola u nás odehrál dobré sezóny, obzvláště ta minulá byla excelentní. Letos se mu nedařilo tak, jak bychom si my i on představovali a vyústěním této situace je přestup do Plzně.

Chtěl bych Petrovi v novém angažmá popřát hodně štěstí a pohody, pokud bude na sobě pracovat, má na to být platným extraligovým hráčem." V Plzni od Petra Vampoly očekávají hlavně zvýšení produktivity, protože západočeský celek se v poslední době v koncovce trápí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení