Akademie Bílí Tygři Liberec

Zřejmě Nedvědovi ujely nervy, řekl Leoš Čermák

Date of publication Author David Šušlík

L i b e r e c - I přes to, že Liberci chybí v úvodu nového extraligového ročníku dva tahouni, Petr Šachl a Václav Pletka, tak si vedou Tygři skvěle. Po výhrách nad Ústím a Vítkovicemi zvládli včerejší bitvu pod Ještědem i s loňským mistrem, Spartou Praha. Po zápase jsme vyzpovídali nejen dvougólového střelce Leoše Čermáka, ale i jeho kolegu z útoku Václava Nedorosta. Oba měli radost z další výhry a shodli se, že zápas se Spartou byl zatím po prvních třech kolech nejnáročnější, a že letošní sezóna bude velice vyrovnaná.

V zápase se Spartou podal vynikající výkon Leoš Čermák. Ten odstartoval letošní sezónu báječně, dal již čtyři góly a je nejlepším střelcem týmu. V nedávné minulosti nakoukl i do reprezentace a pokud mu forma vydrží, budou ho trenéři muset vzít v potaz i při sestavování výběru v budoucnu. Proti Spartě vstřelil první dvě branky svého týmu.

Jak jste si užíval zápas na ledě?

Tak určitě jsem si ho užil. Byl to tvrdý bojovný zápas ve velkým tempu. Byl vyrovnaný a k nám se na konci přiklonilo štěstí.

Sám jste zmínil, že zápas měl velmi vysoké tempo, na to že je teprve začátek sezóny…

Na to že je třetí kolo, tak to byl nejrychlejší zápas z těch všech, co jsme už letos odehráli. Byl bojovný a podobný loňskému play-off.

Co byste řekl k situaci ze závěru utkání, kdy Jaroslav Nedvěd dostal trest na pět minut a do konce utkání po faulu na Vás?

Dostal jsem od něj hlavičku. Pošťuchovali jsme se před brankou a on souboj dohrál, jak ho dohrál. Zřejmě mu ujely nervy.

Po třech kolech již máte na kontě čtyři ligové góly, to je jistě příjemné…

Určitě je to příjemné, daří se mi střelecky, ale je to zásluha všech hráčů. Výborně jsme dnes clonili před brankou. Nezáleží na tom, kdo dává branky, ale hlavní je, že se daří, a že vyhráváme.

Co Vaše sebevědomí? Ukázalo se třeba na brance na 2:1, když jste tam šel velmi odvážně do branky?

Snažili jsme se hrát křižnou přihrávku, jenže to nevycházelo. Zkusil jsem tam vjet, protože se to tam otevřelo a povedlo se.

Jak důležitý byl ten první gól? Vy jste se předtím vlastně dost trápili v přesilovce, prohrávali jste 1:0.

Určitě to bylo nepříjemné. Sparta tam potom měla další velkou šanci, mohlo to být 2:0. Ale my jsme šli za tím gólem. Ten nakonec padl a jsme za to rádi.

Když Sparta před koncem zápasu vyrovnala na 2:2, to určitě také nebylo příjemné.

Určitě. Ale pořád to byla remíza, ještě zbývaly nějaké čtyři minuty. Řekli jsme si, že nesmíme dostat gól, a že se naopak pokusíme nějaký vstřelit. Ale nechtěli jsme to otevírat, protože Sparta jak prohrávala, tak dobře napadala v naší třetině a to bylo velmi těžké.

Díky Leoši, hodně štěstí.


Na výhře nad Spartou má velký podíl i útočník druhé řady tygrů Václav Nedorost. Ten do Liberce přišel po několika letech, které strávil v jiných klubech. Dostal od nového trenéra Dušana Gregora důvěru, a tu mu splácí nad očekávání. V prodloužení přihrál na vítězný gól Valdemaru Jirušovi.

Spartu jste nakonec pokořili, byť až v prodloužení. Podílel jste se na tom dvěma nahrávkami. Jak jste viděl dnešní zápas?

Bylo to každopádně velmi vyrovnané utkání. Byly tam šance na obou stranách. Divákům se zápas určitě musel líbit, bylo to nahoru dolů. Bylo tam hodně přesilovek, nějaké byly využité. Nakonec se nám povedlo vyhrát, takže zápas musím hodnotit kladně.

Po prvních třech kolech určitě vládne v Tygří kabině spokojenost… Co Vám ukázaly první zápasy v extralize?

Ano, je to skvělý začátek. Vyhráli jsme ve Vítkovicích, doma porazili silnou Spartu. Vykročení s Ústím se nám také povedlo. Zápasy byly hodně vyrovnané. Ústí jsme sice jasně přehráli, ale ve Vítkovicích to bylo vyrovnané, takové zápasy vezmou hodně sil. Extraliga bude určitě letos hodně vyrovnaná.

Vy jste se před sezónou vrátil do Liberce, s jakými pocity?

Já jsem rád, že jsem zdravý, že mě nic nebolí, a že můžu bezbolestně hrát.

Měl jste v posledních letech hodně smůly. Nejdříve rameno, potom zranění kolene. Věříte, že jste si to již vybral?

Já doufám, že jsem si to vybral. Nic jiného už zraněného mít nemůžu. Věřím, že mě už nic jiného nepotká, a že budu hrát dalších 10 let bez zranění.

Jak si užíváte zápas po tak dlouhé době?

Jsem hodně vyždímaný. Dnes bylo hodně lidí, led byl těžký. V první třetině jsem se hodně vydal a pak mi chyběly síly. Bylo to těžké, ale prokousal jsem se až do konce.

Jak moc se liberecký mančaft změnil od doby, co jste tu působil?

Já bych řekl, že skoro vůbec. Pár kluků samozřejmě odešlo, ale to zdravé jádro zůstalo, doplnili to mladí kluci, takže si myslím, že je to dobře poskládané. Až se uzdraví tahouni, tak budeme ještě silnější.

Jak sledujete konkurenci, jak se posílila pro sezónu?

Já to moc nesleduji. Týmy jsou zhruba stejně silné jako loni. Budějovice hodně posílily v obraně, takže budou silné. Stejně jako Sparta, Pardubice… Těch týmu je hodně.

A otázka na závěr, vy a NHL?

Jsem v Liberci, takže na tohle vůbec nemyslím. Teď chci zpět dostat svou sílu, kterou jsem měl před zraněními. Mám v Liberci smlouvu na tři roky, takže bych ji rád dodržel.

Vašku, díky za rozhovor a ať se daří.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení