Akademie Bílí Tygři Liberec

V pátek čeká na Tygry HC Davos

Date of publication Author Ondřej Flanderka

Turné po Švýcarsku pokračuje a na hokejisty Liberce čeká další zápas. V něm se v pátek od 17:30 střetnou se třetím týmem švýcarské ligy Davosem. Ten v létě získal do svých řad kanonýra Petra Sýkoru z Pardubic a i letos bude nejen v lize, ale i třeba na Spengler Cupu útočit vysoko. Tygři budou chtít v zemi helvétského kříže konečně zvítězit, protože s Bielem remizovali a s Berlínem těsně prohráli.

Davos patří ke švýcarské špičce a v jeho řadách v minulosti bylo a i nyní působí několik Čechů. Vedle zmiňovaného Petra Sýkory jsou to v současné době ještě další dva útočníci Josef Marha a Petr Tatíček. Trenér Arno Del Curto má ve svém kádru i několik hráčů, kteří mají zkušenosti se švýcarským národním týmem, jako třeba Reto von Arx, nebo Andres Ambühl. Libereckým divákům se pak v prosinci 2007 během mistrovství světa hráčů do 20-ti let představili obránce Lukas Stoop a útočníci Dino Wieser s Gianim Donatim.

Tygři ve středu na Lední medvědy z Berlína nestačili a po bitvě prohráli 2:3. O vítězi rozhodlo proměňování šancí. Liberečtí hokejisté si jich především ve třetí části vytvořili hned několik vyložených, bohužel je využít nedokázali a Němci nakonec těsné vedení udrželi i přes závěrečnou power-play Tygrů. Kouč Gregor pravděpodobně opět mírně zamíchá sestavou, nejistý je start obránce Valdemara Jiruše.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení