Akademie Bílí Tygři Liberec

Útočník Petr Nedvěd: Chci Liberci pomoci

Date of publication Author Jan Rachota

První trénink s Bílými Tygry absolvoval v sobotu útočník Petr Nedvěd. Po týdnu tak vyvrcholila jednání, která s tímto zkušeným centrem vedlo vedení klubu v podobě prezidenta Petra Syrovátka a GM Ctibora Jecha.

Po čtvrtečním utkání s Litvínovem vyjádřil GM Liberce Ctibor Jech minimální naději na Váš příchod mezi Tygry. Kdy nastal obrat?

Jednání s vedením Liberce bylo jednoduché, byli jsme jasně domluveni již před odletem na kemp do New Yorku. Díky tomu, že mi kemp s Rangers celkem vyšel, přistály mi na stole další nabídky. Ty jsem samozřejmě nemohl jen tak ignorovat a vzal jsem si nějaký čas na rozmyšlenou.

Co tedy rozhodlo pro Tygry, případně můžete specifikovat, kdo se o Vás ještě zajímal?

Bylo to hlavně Rusko, ale já se rozhodl, že tuhle sezonu strávím v Liberci. Jsem Liberečák, ale důvodů je daleko víc. Bylo by možná příjemné skončit kariéru tam, kde jsem začínal. Další důvod je ten, že přestože se letos zatím klukům nedaří, je to vynikající mančaft, který má na daleko víc, i když na něj třeba teď padla nějaká deka. Ono je těžké projít celou sezónu bez zakopnutí a je to lepší na začátku než na konci, na druhou stranu to nemůže trvat věčně.

Na jak dlouho budete mít v Liberci smlouvu?

Jsme dohodnuti na dvou letech, tedy přesněji na rok a roční opci. Momentálně jsme se dohodli, že zde budu hrát do konce sezony, pak to vyhodnotíme a dohodneme se, jestli budu pokračovat dál, nebo ne.

Fanoušci Tygrů od Vás budou čekat hodně, zřejmě budete pod velkým tlakem.

Tlak je všude, ať hrajete tady nebo v NHL. Tady možná bude o malinko větší, ale s tím já problém nemám. V dnešním hokeji už neexistuje, aby jeden hráč celý rok rozhodoval zápasy, nějaká invidualita může rozhodnout pár utkání, ale ne 30 nebo 40. Nikdo mě nemůže považovat za spasitele, samozřejmě budu pod velkým tlakem, ale to je součást mé práce.

Takže jste si neříkal, že bude lepší jít do Ruska, když se Tygrům nedaří?

Spíše naopak. Pro mě by bylo jednodušší se rozhodnout pro Rusko, kdyby se Liberci dařilo, protože bych to bral tak, že moji pomoc Bílí Tygři ani nepotřebují. Teď si myslím, že by se jim možná hodila, takže jsem Liberci chtěl pomoci.

Vraťme se ke kampu Rangers, byl jste zklamaný, nebo jste to čekal?

Byl jsem zklamaný. Ten kemp mi vyšel dost dobře, až jsem z toho byl sám překvapený. Strávil jsem tam sice dlouhá léta, ale konec nebyl takový, jaký jsem si představoval. Strávil jsem jeden rok v Evropě a nevěděl jsem, jak to v Americe teď bude vypadat. Vyšlo mi to, ale bohužel, výsledek byl zklamání. Nějaký čas trvá, než se z toho člověk dostane.

To byl důvod protahování?

To ne. Naopak, když jsem přiletěl, chtěl jsem co nejdříve začít někde hrát, abych přišel na jiné myšlenky. Nechtěl jsem z toho dělat nějakou kovbojku a natahovat to, ale nemohl jsem ignorovat to, co se kolem mě dělo. Mám na mysli nabídky jiných klubů. Bylo to jedno z posledních hokejových rozhodnutí, které jsem v životě udělal, proto jsem se chtěl s klidnou hlavou rozhodnout, na kterou stranu se vydám.

Jaké máte dojmy z tréninku?

Šlo to dobře. Hlavně musíme začít brzy vyhrávat a dostat do mančaftu pohodu.

Děkuji za rozhovor a ať se daří.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení