Akademie Bílí Tygři Liberec

Pomůže Petr Nedvěd zastavit pád ke dnu tabulky?

Date of publication Author Tomáš Pavlíček

L i b e r e c - Bílí Tygři zakončí svou sérii tří duelů na domácím ledě v pondělí od 18.30 zápasem se Znojmem. Orli by se po třech kolech opět rádi odtrhli od poslední pozice v tabulce a v případě zítřejšího úspěchu se jim to opravdu povede, na samém chvostu by je nahradil právě celek Liberce. Ten si však nic jiného než výhru za tři body nepřipouští a s novou posilou útočníkem Nedvědem se bude snažit naskočit na vítěznou vlnu.

HC Znojemští Orli

Znojemští hokejisté se nalézají ve velmi obdobné pozici jako Bílí Tygři. Po jedenácti kolech udržují čtrnácté místo a mají jistotu jen v tom, že už je nikdo nemůže v tabulce přeskočit. To však týmu kolem trenéra Rulíka samozřejmě nestačí, a i proto se pod někdějším koučem národního týmu do dvaceti let třese židle. Naštěstí pro něj Orli v posledním kole zabrali a v Hostan aréně dokázali přehrát překvapení sezony z Plzně. Je tak otázkou, který z koučů obou protivníků je před pondělním střetnutí ve větším ohrožení. I přes bohulibá ujištění generálního manažera Liberce Ctibora Jecha by prohra proti poslednímu celku tabulky jistě vlídně přijata nebyla.

Orli ovšem letošní ročník hrají ještě o něco víc, než jen o postup do play-off a dobrý pocit z hokeje. Vedení klubu se už delší čas netají tím, že lední hokej by z „města okurek“ mohl nadobro zmizet. Prozatimní slabé náštěvy a ještě horší výkony hokejistů by tomuto přesunu licence jasně nahrávali. Po extraligové příslušnosti již hlasitě volají například Brno, Olomouc nebo Jihlava

Na to nikdo z hokejistů zatím ale určitě nemyslí. Mužstvo složené podobně jako minulou sezonu spoléhá při mistrovských zápasech především na jednu z legend českého hokeje a svého kapitána Jiřího Dopitu. Ten ovšem kvůli svému chatrnému zdraví zatím odehrál jen tři střetnutí, a zřejmě se tak nepředstaví ani v Liberci. Pilířem obranných řad je pak bek s reprezentačními ambicemi Radim Bičánek, který pravidelně patří k nejproduktivnějším obráncům soutěže.

Zapomenout nesmíme ani na oporu v brankovišti Jiřího Trvaje, s jehož výkony padá a vzrůstá hra Znojma. V pondělním duelu také uvidíme bývalého Tygra Martina Rýgla, jenž se k Orlům přidal o letní pauze. Opačným směrem naopak putoval jeden ze stavebních kamenů znojemské defenzivy Richard Jareš, kterého tak čeká první utkání proti svému bývalému celku.

Informace o klubu

Rok založení:      1933 jako Sokol Znojmo
Klubové barvy:     červená, bílá a černá
Stadion:           Hostan aréna Znojmo (5500 míst)
Webové stránky:    hcorli.cz

Realizační tým:

Hlavní trenér:     Radim Rulík
Asistent trenéra:  Václav Baďouček
Vedoucí mužstva:   Lubomír Urbánek

Poslední tři utkání:

Znojmo - Vítkovice  4:5sn
Litvínov - Znojmo   4:2
Znojmo - Plzeň	    3:2

Statistiky:

Obránci:

Bičánek Radim    4 (3+1)
Tesařík Radim    4 (1+3)
Kotaška Ivo      2 (1+1)

Útočníci:

Haman Radek      6 (3+3)
Plášek Karel     6 (2+4)
Erat Roman       5 (4+1)

Brankáří:

Trvaj Jiří –  2,76 branky na zápas/ 91,72%


Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd. Jméno tohoto libereckého rodáka se teď v různých souvislostech objevuje v konverzaci všech lidí, kteří mají s Bílými Tygry něco společného. V posledních dnech dělal jeho přestup velkou hlavu funkcionářům klubu, vše se ovšem vyřešilo, a třetí nejproduktivnější Čech v historii NHL se tak proti Znojmu bude moci předvést fanouškům. Bude to mít ale hodně obtížné. Pod Ještěd přišel ve chvíli, kdy se mužstvo nálezá v obrovské krizi. Tygři zatím dokázali zvítězit jen dvakrát a na domácím ledě dokonce patří k nejhorším celkům extraligy! Tato v minulosti nemyslitelná situace se stala pravdou a Liberečtí vymýšlejí, jak z toho ven.

Tým favorizující modrobílé barvy se trápí především v obranné fázi, když v počtu inkasovaných branek zaujímá jasně poslední místo. Tento fakt se odráží také v dalších statistikách, například v hodnocení účasti na ledě. V tomto ohledu patří Tygři k absolutní „špičce“ mezi hráči s nejvíce mínusovými body. Negativní hodnocení Šachla a Blatného tak alespoň trochu vyrovnává Valdemar Jiruš, který se sedmi „plusy“ drží desátou pozici na opačné straně tabulky.

Ovšem i když Bílí Tygři většinu svých zápasů prohráli, v posledních třech utkáních se prezentovali zlepšeným výkonem. V každém z duelů hráli se soupeřem vyrovnanou partii, kterou nakonec dovedli až do prodloužení, respektive k samostatným nájezdům. Bohužel, v této dovedností soutěži se Libereckým dlouhodobě nedaří a potvrzují to i letos. Časy, kdy Václav Pletka proměnil většinu svých nájezdů, jsou pryč a žádného jiného fantóma tým neobjevil. Tygři tak i kvůli tomuto problému ztrácejí důležité body.

Trenéru Gregorovi dělá starosti i příliv zranění, jenž jeho svěřence postihl. Proti Znojmu určitě nenastoupí Pabiška, Víšek ani Šachl a otazník visí i nad trojkou Plodek, Derner a Hunkes. Dá se tak očekávat, že slovenský kouč využije služeb některých hokejistů z benátské farmy.

Poslední tři utkání

Plzeň - Liberec	        4:3sn
Liberec - Slavia	2:3sn
Liberec - Litvínov	5:6sn

Statistiky:

Obránci:

Jiruš Valdemar        4  (0+4)
Modrý Jaroslav        3  (1+2)
Moravec Jiří          1  (1+0)

Útočníci:

Podkonický Andrej    10 (2+8)
Kašpařík Pavel        8 (3+5)
Pletka Václav         8 (6+2)

Brankáří:

Fikrt Michal   –   2,92 branky na zápas/ 92,12%
Hnilička Milan –   4,47 branky na zápas/ 87,78%


Historická bilance v základní části:

LIBEREC – ZNOJMO

Celkem:   24 zápasů
Bilance:  9 – 4 – 1 – 5 – 5 
Skóre:    65:60 

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení