Akademie Bílí Tygři Liberec

Je to pro nás důležité vítězství, oddychl si Zdeněk Blatný

Date of publication Author Tomáš Pavlíček

L i b e r e c - Jedním z hokejistů, který v pondělním utkání dostal příležitost hrát mezi třemi vybranými formacemi byl i důrazný forvard Zdeněk Blatný. Po boku nové posily Petra Nedvěda a Tomáše Klimenty odehrál povedené utkání, v novém ročníku extraligy se však stále nemůže střelecky prosadit.

Liberečtí Bílí Tygři po nepovedeném vstupu do soutěže klesli před duelem se Znojmem až na třináctou pozici. Naštěstí na tom byl jejich orlí soupeř ještě hůře, držel totiž příčku úplně poslední. Zdeněk přesto neviděl hlavní důvody výhry v slabším protivníkovi.

„Já si myslím, že v dnešním hokeji každý umí bruslit, že to vítězství nebylo uhrané jen díky síle soupeře. Dnes jsme šli za vítězstvím, i když ve druhé třetině jsme nehráli nic extra, měli jsme tam taky trochu štěstíčka. Ale myslím, že jsme to nakonec zvládli dobře. Pro nás ta výhra byla hodně důležitá a je jedno, jak jsme ji ubojovali nebo jak to vypadalo,“ popisoval průběh střetnutí.

Formace, ve které brněnský odchovanec proti Znojmu působil, byla díky Petru Nedvědovi hodně sledovaná a samozřejmě také tomu úměrně vytěžovaná. A jak se jemu samotnému zamlouvala nová liberecká posila? „Petr je dobrý hráč, prostě pan Hokejista. Je vidět, že si s pukem tyká a určitě se s ním hraje dobře. Člověk ví, že puk podrží a něco s ním udělá, takže pocity určitě výborné,“ pochvaloval si svého nového spoluhráče, který mu ihned v prvním střídání připravil výbornou možnost ke skórování.

Blatného ránu však Trvaj zlikvidoval, a nedovolil tak, aby si křídlo Tygrů připsalo první zásah v sezoně. „Samozřejmě, že bych ten gól strašně rád dal, bohužel to ale zatím nejde. A proč jsem neuspěl v této šanci? No, ona to zase tak velká možnost nebyla. Ta přihrávka nebyla úplně před branku a zezadu mi ještě blokovali hokejku dva hráči. Nebylo to tedy tak jednoduché. Docela nám ale vycházely přesilovky, tak se to snad podaří příště,“ zadoufal.

Trenéři zvolili v pondělním střetnutí hru na tři formace, Zdeněk si tak zahrál opravdu do sytosti. „Hra na tři lajny je fyzicky hodně náročná, člověk se ale aspoň dostane do většího tempa,“ komentoval tento taktický záměr.

Liberecký útočník s číslem 23 sice proti Orlům dostal od trenéra Gregora důvěru, v předchozích týdnech tomu ovšem vždy tak nebylo. Na jedno utkání si dokonce vyzkoušel i dres benátské farmy.

V první lize se mu však zadařilo a od té doby se Blatného výkony jasně zvedají. „V Benátkách jsem zase nijak zvlášť nezazářil, zahrál jsem si ale víc s pukem a ještě k tomu se mi podařilo vstřelit gól. Uvědomovoval jsem si, že na začátku sezony ty moje výkony nebyly úplně ideální, a snažil jsem se je tak zlepšit,“ vrátil se ke svému jednozápasovému angažmá mimo extraligu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení