Akademie Bílí Tygři Liberec

Budějovicím jsme nedovolili takřka nic, říká Tomáš Klimenta

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - V utkání si připsal jednu asistenci u vítězného gólu utkání. Tomáš Klimenta si souhru v útoku se svým dětským idolem a vzorem Petrem Nedvědem jen pochvaluje a v utkání proti HC Mountfield byla jejich formace nejproduktivnější.

Tomáši, připravovali jste se na České Budějovice nějak speciálně?

To určitě ne. My jsme věděli, že Budějovice jsou ve stejné, nebo podobné situaci, jako jsme my. Tady se nedá na nikoho speciálně připravovat. Brali jsme to jako další zápas, který musíme vyhrát. A to se nám nakonec povedlo.

Myslíš, že se na Budějovicích nějak podepsal nepovedený výkon v lize mistrů?

No těžko říct, ale asi trochu ano, protože dneska nehráli vůbec nic. Sice se jim povedlo dát nám dva góly a zápas ještě zdramatizovali, ale je vidět, že na nich byla deka a nic jim nevycházelo, takže to na nich nějakou stopu zanechalo.

V čem jste byli lepší než soupeř?

Já si myslím, že jsme dneska chtěli víc vyhrát než oni a dělali jsme pro to víc. Myslím si, že většinu utkání jsme měli pod kontrolou, jen v té třetí třetině, kdy se jim podařilo dát nám takový dá se říct slepený góly, byli trochu na koni, ale jinak se dá říct, že jsme je k ničemu nepustili.

Vaše útočná formace byla u dvou ze tří branek Liberce, mohl bys popsat situaci u druhého z nich?

Lukáš Zíb to v našem pásmu vyhazoval po mantinelu, já jsem si to zpracoval a vyhodil jsem to ven, kde to trefilo rozhodčího do hlavy, od něj se to odrazilo do středu hřiště, kde si vzal puk znova Lukáš a našel přihrávkou dobře najetého „Méďu“, který dal krásný gól bekhendem do víka.

Báli jste se o vítězství na konci třetí třetiny, kdy to bylo jen o gól a navíc jste šli do čtyřech po faulu Petra Nedvěda?

Myslím si, že ne. My jsme ten závěr zvládli úplně suprově a i když jsme pak hráli ve čtyřech, tak jsme jim nedovolili se k nám do pásma dostat a nějak nás ohrozit. Závěr jsme zkrátka sehráli skvěle a nejlíp jak se dalo.

Po delší době se vám podařilo získat tři body z ledu soupeře, jsou asi o to cennější, že to bylo právě proti Budějovicím…

Určitě, protože Budějovice jsou v podstatě sousedem v tabulce a nám se je podařilo díky tomuto vítězství přeskočit. My teď prostě potřebujeme pravidelně dělat body, ať jsou to Budějovice, nebo Kladno. Zkrátka ať už teď nastoupíme proti komukoliv, potřebujeme proti němu bodovat a dohnat tak tu ztrátu, kterou máme.

Dá se říci, že už se vám naplno podařilo vybřednout z té krize a výsledky se budou lepšit?

Já pevně věřím tomu, že ano. Už herní projev proti Znojmu to naznačil a dnes jsme to jen potvrdili. Naplno to ukáží až další zápasy, ale já pevně věřím, že z toho nejhoršího jsme venku. Nechci tím říci, že je naše hra úplně ideální, nějaká ta okýnka tam máme, ale hodně se to zlepšuje.

Tomáši, děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalších zápasech.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení