Akademie Bílí Tygři Liberec

Takový tah jsem opravdu nečekal, dodal Petr Nedvěd

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Po hodně vypjatém utkání dorazil útočník Petr Nedvěd mezi novináře a bylo vidět, že závěr utkání a krok trenéra Šejby nečekal. Konkrétně se jednalo o situaci po vhazování v sedmapadesáté minutě, kdy se do libereckého centra pustil ruský útočník Kazionov. „Byl jsem hodně překvapený, takový tah jsem nečekal,“ dodal zkušený hráč Liberce.

Petře můžete popsat celou situaci, která odstartovala bitku v závěru zápasu?
No, ono není moc co popisovat, každý kdo to viděl, si musí udělat obrázek sám. Já jsem vyhrál vhazování a proti mně tam byl vyloženě poslaný ten kluk, aby udělal to, co udělal. Zase na druhou stranu je potřeba přiznat, že nám to vyloučení strašně moc pomohlo, protože jsme zápas dohrávali v přesilovce. Byly čtyři minuty do konce a za tak dlouhou dobu se může stát v hokeji cokoliv, svým způsobem jsme byli rádi, že k tomu došlo.

Nebyl jste v šoku po té, co do Vás ihned po vhazování začal Kazionov bušit?
Byl jsem určitě hodně překvapený. Tenhle tah pana Šejby jsem příliš nepochopil a nelze to nazvat jinak než „nazdar rozume“, protože když prohráváte čtyři minuty před koncem o gól, tak je to zvláštní. Pochopil bych to třeba za rozhodnutého utkání deset vteřin před koncem, ale takhle opravdu ne. Mohli zkusit power-play, za tu dobu by si mohli nějakou šanci vytvořit, takhle nám to kouč Šejba opravdu usnadnil a navíc připravil jejich mužstvo možná i o nějaký bod, ty kluci se tady dřeli a on pak vymyslí něco takového. Nevím, jestli bych chtěl pod takovým trenérem hrát.

Myslíte si, že to byla odveta za ten Váš faul z první třetiny? A jak se vůbec celá situace seběhla?
Tak asi určitě. Samozřejmě to byl faul, odpykal jsem si za to i trest dvě plus deset minut. Měl jsem rychlost a postrčil jsem hráče zezadu, on to vůbec nečekal. Určitě jsem ho nechtěl nějak zranit nebo mu nějak ublížit.

Zjišťoval jste, jak to se zraněným Drábkem vypadá?
Ne, zatím ne, ale určitě budu. Doufám, že to nebude nic vážného. Jak říkám, to je poslední, co bych chtěl, abych někoho zranil. Kdyby to víc čekal a byl víc zapřený, tak by k tomu asi nedošlo. Faul to samozřejmě byl.

Pojďme k příjemnějším věcem z dnešního zápasu. Můžete popsat Váš gól na 1:1?
Tak Nedo mě tam nádherně našel, pak už jsem tam byl vlastně skoro sám a bylo jen na mě, jestli to proměním. Ale celý to vymyslel Vašek.

V neděli jedete do Zlína, který je doma hodně silný…
Je to tak. Určitě to bude těžký zápas, ale musíme začít vozit víc bodů z venkovních utkání. Doma teď bodujeme docela pravidelně, ale musíme vyhrávat i na cizích hřištích, abychom se dostali v tabulce nahoru.

Petře díky, ať se daří i ve Zlíně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení