Akademie Bílí Tygři Liberec

V momentální chvíli nemůžeme na šesté místo pomýšlet, říká otevřeně Petr Nedvěd

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Po prohře se Znojmem přišel jako takřka jediný hráč Severočechů mezi novináře a velice zodpovědně odpovídal na veškeré dotazy, ačkoliv ani jemu příliš do řeči nebylo. Liberecký útočník Petr Nedvěd se k prohře svého týmu postavil čelem, nicméně jak sám ví, Tygrům se stále nedaří předvést dlouhodoběji dobré výkony: „Je to letos zatím pořád dva kroky dopředu a sedm kroků dozadu,“ dodává zkušený forvard.

Petře, jak byste zhodnotil dnešní zápas?
Těžko se mi o tom dnes mluví, protože po takovém zápase, jaký jsme předvedli proti Litvínovu, přijde tohle. Je to letos zatím pořád dva kroky dopředu a sedm kroků dozadu, pořád stojíme na tom jedenáctém místě, nemůžeme se z něj odlepit. Nevím, co bych na to více řekl.

Zlomila mužstvo chyba Moravce, po které jste inkasovali gól na 3:3?
Ta chyba nás určitě nezlomila, hokej je hra chyb, je tam pět hráčů na ledě a brankář. Podobné chyby a výkyvy nás provází celou sezónu. Navíc Znojmo má určitě silné mužstvo a letošní sezóna je nesmírně vyrovnaná. První může prohrát s jedenáctým nebo dvanáctým… Dneska jsme si ale věřili a doufali jsme, že vyhrajeme a posuneme se v tabulce zase o něco výš, takhle to ale bohužel půjde jen těžko.

Co musíte změnit?
Musíme začít hrát celých šedesát minut, to je asi to nejdůležitější. Máme výpadky ve hře, v zápasech máme strašně moc hluchých míst, a když toho soupeř využije, tak se prostě vyhrávat nedá

Nerozhodil mužstvo ten brzký začátek dnešního utkání? Přeci jen se začínalo už ve 14 hodin a po celý zápas jakoby se tým nemohl dostat do tempa…
To ne. Nejsme na to zvyklí, to je pravda, ale soupeř hrál ve stejný čas jako my, takže si myslím, že v tom to dnes nebylo.

Mohlo hrát roli i to, že třeba Litvínov, který jste v pátek porazili, předvádí více ofenzivně laděný hokej, který Liberci více vyhovuje, než Znojmo, které hraje více ze zadu?
Samozřejmě, o tom není žádná. Litvínov hraje hodně nahoru dolu a Znojmo tak jako oni určitě nehraje. Oni hrají spíše zezadu a hodně zákroků tam je na hranici, jsou tam takové ty drobné háčky, ale my bychom se s tím měli dokázat vyrovnat.

Jak se hraje Vám osobně po té třízápasové pauze?
Tak mám velkou chuť, kvůli tomu trestu jsem teď vlastně skoro tři týdny nehrál, takže to bylo takové frustrující a jsem rád, že jsem zpátky ve hře. Hraje se mi dobře, pocity po takovémhle utkání ale dobré mít člověk prostě nemůže.

Jak daleko je teď Liberec od šestého místa, nemyslím bodově, ale spíše po psychické stránce?
Myslím, že v momentální chvíli nemůžeme na šesté místo vůbec pomýšlet jak herně, tak výkonem. Něco jsme si k tomu dnešnímu utkání po zápase řekli, zůstane to samozřejmě v kabině, trenéři se k tomu také ještě určitě vrátí. Musíme ten zápas zaparkovat, poučit se z něj a zapomenout na něj, další nás čeká až v pátek a nemůžeme tady chodit týden s hlavou mezi nohama. Je potřeba se dobře připravit na Budějovice.

Petře díky, ať se v příštích zápasech daří více než dnes.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení