Akademie Bílí Tygři Liberec

Byl to vynikající výkon všech hráčů, chválí spoluhráče Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - Exsparťanský útočník Petr Nedvěd se po minulé sezóně stal v holešovickém klubu nepotřebným a za tento vyhazov se dokonale pomstil. Jeho tři kanadské body pomohly k potopení pražské Sparty. „Chtěli jsme to dnes víc než Sparta a to dnes rozhodlo,“ říká liberecký kapitán.

Petře, Sparta asi není zvyklá na takovýhle výsledky. Čím to, že jste ji dneska takhle jasně přejeli 7:1?
Sparta má vynikající mančaft a někdy se to odráží, tam kde jsou v momentální v tabulce, ale pro nás to bylo hrozně důležité utkání. Pro nás je teď každý zápas play-off v momentální chvíli a byl to vynikající výkon všech hráčů. Měli jsme v letošní sezóně už pár takovýchto zápasů, kdy jsme jak útok, tak obrana, tak brankář, všichni tahali za jeden provaz a to samé se nám podařilo dnes. Chtěli jsme to dnes víc než Sparta a to dnes rozhodlo.

Kde hledat dnes důvod, proč Sparta dostala takovýto debakl?
Tahle situace už mohla být i na Kladně. Ono se říká: „Kdyby.“ Tam ale bohužel byl v brance pan čaroděj Kopřiva a střely 56:23 pro nás. Mlátili jsme do něj celý zápas a ono se to od něj odráželo jako od zdi. Dnes jsme možná lépe stříleli, lépe jsme zakončovali a i na tom Kladně jsme chtěli, což bylo vidět už na tom počtu těch šestapadesáti našich střel na bránu. Nerad se vracím k tomu zápasu na Kladně, ale tolik střel a jenom dvě branky, to je prostě málo. Teď jedeme do Pardubic a je to pro nás další těžký zápas, ale já mám za to, že když budeme hrát tam jako dnes tady, tak nás tam nikdo nemůže porazit.

Sedm gólů Spartě, to asi hodně psychicky pomůže do dalších zápasů.
Tak to určitě! Sparta má vynikající tým, vynikající hráče a nadělit jim sedm gólů není jednoduché. Je to dobře pro psychiku toho mančaftu, že hodně kluků dalo ty góly a všem to hlavně psychicky pomůže. My samozřejmě malinko s tou psychikou toho mančaftu laborujeme, protože ty výsledky nejsou a po takových zápasech jako bylo to Znojmo a podobných se těžko dá na něčem stavět, ale na takovéto výhře určitě jo.

Bereš zápas proti Spartě prestižněji než zápas proti jiným extraligovým týmům?
Osobně se na to už ani nemůžu tak koukat, protože nám jde o ty body. Pro nás tři body proti Spartě jsou stejně důležité jako tři body proti Znojmu. Samozřejmě, že kamkoliv Sparta přijede, tak je pokaždé skoro vyprodáno, já to osobně sám znám. Je to taková tradice, že ta Sparta je nenáviděná. Pro každý mančaft je to trochu extra a ty diváci vždy přijdou a ta Sparta vždy táhne.

Čím to je, že proti víc útočným týmům se vám daří a třeba proti Znojmu či Budějovicím to až zase tak dobré nebylo?
Každý zápas není posvícení a každý zápas se vám takhle nepodaří takto proměnit ty šance. Dnes se nám to naštěstí podařilo. S Litvínovem se nám podařilo také odehrát vynikající zápas. To Znojmo nás trochu překvapilo, pak je taky malinko problém, že to Znojmo hraje takový hodně bránící hokej, hodně zákroků je na hranici faulu. Je to samozřejmě tak, že kdybychom dnes ty tři body měli, tak jsme na tom o dost lépe.

Mohl bys popsat ten svůj gól? Tam jsi vzal puk od mantinelu a řítili jste se dva na jednoho….
Tak já jsem pořád čekal, jestli budu moci přihrát, a tak nějak celou cestu jsem se snažil avizovat, že budu přihrávat. Nakonec jsem se rozhodl pro střelu a rozhodl jsem se správně.

Děkuji za rozhovor Petře a přeji hodně střeleckého štěstí v příštích zápasech

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení