Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Postupnými kroky ke splnění velkého snu

Date of publication Author Radek Šenk

HC Bílí Tygři Liberec vstupují do poslední části přípravy na nadcházející extraligovou sezónu. Po krátké dovolené se hráči z města pod Ještědem objeví poprvé na ledě Svijanské arény v pondělí 21.srpna, aby hned ve čtvrtek změřili síly s vicemistrem uplynulé sezóny, týmem z Pardubic. Utkání se odehraje na ledě trutnovského zimního stadionu v rámci krkonošského soustředění pardubických Pojišťováků. O rekapitulaci všeho důležitého, od okamžiků ukončení sezóny až do současnosti, a o pohled do budoucna, je následující vyprávění prezidenta Bílých Tygrů Petra Syrovátka.

Nováčkovská daň

"Již na konci loňské sezóny jsme se dívali vpřed a připravovali se na další extraligovou kapitolu psanou Bílými Tygry. Dohodli jsme se nejen na posílení týmu, důležitém to kroku na cestě k play-off, ale také na plánu přípravy, resp. týmové strategie. V loňském roce nám vyšla první část soutěže, pak jsme si vybrali pověstnou nováčkovskou daň a elitní osmička se nám vzdálila. Z těchto zkušeností bychom si rádi vzali ponaučení do dalších let a chtěli bychom se podobných výpadků vyvarovat."

Filozofie vs. nové týmové akvizice

"Celý předstartovní čas směřoval a míří k tomu, jakým způsobem bychom chtěli v nadcházejícím ročníku hrát. Posílili jsme brankářský post, do obrany přišli dva nejen zkušení, ale hlavně vysocí hráči, kteří získali mistrovský titul. Psychická zátěž z utkání play-off by proto měla být další devizou našeho týmu. Hodně si od Jardy Nedvěda s Valdou Jirušem slubujeme. Podle našeho názoru zde máme velký potenciál v zadních řadách, mladí kluci mají velké předpoklady k fyzickému a psychickému růstu, stejně tak i hernímu projevu. Počítáme, že vytvoří dvojice se zkušenými beky, kteří jim pomohou v růstu jejich sportovní kariéry.

Pochopitelně došlo také k posílení útočných řad. Naše filozofie, strategie mužstva směřuje skutečně k tomu, dokázat hru zavřít a připravit se na typově stejná utkání play-off. Příležitost by měli dostat i mladíci, neboť plánujeme hru na čtyři pětky, přičemž jedna lajna by měla být složena právě z našich nadějí. Šance, abychom překonali úskalí jednotlivých kol, se tímto posílením zvyšuje."

Z nováčka štikou aneb cíle a přání

"Cíl účastnit se extraligového čtvrtfinále je naším velkým přáním. Nechtěli bychom však tato utkání pouze absolvovat jako splnění vytyčeného cíle či to soupeři pouze ztížit, chtěli bychom se pokusit postoupit dál. Všechny tyto kroky jsou jakýmsi startem na cestě, jejímž vrcholem je účast ve finále a zisk mistrovského titulu. Každý kdo dosáhne určitých cílů, by si ty další měl posouvat o něco výš. To platí v obchodě, sportu i v životě. A tak i naše cíle směřují postupnými kroky ke splnění toho největšího snu.

Nerad bych, aby to vyznělo jako plané řeči či vymýšlení vzdušných zámků, ale přál bych si, abychom za dva tři roky účast ve finále absolvovali. Myslím, že celá organizace je proto odhodlána udělat vše na poli marketingu, dokonalého servisu, koučování i výběru hráčů. Po této stránce jsme připraveni vydat se na cestu. Pak je tu samozřejmě sportovní stránka věci, nejméně ovlivnitelná z hlediska stanovování cílů a plánů. Zdraví, forma nebo sportovní štěstí naplánovat nelze.

My ale chceme říci, že se o dosažení těchto cílů pokusíme porvat. O těchto věcech jsme např. diskutovali i s novou akvizicí týmu Jaroslavem Nedvědem. Rádi bychom v Liberci vytvořili prostředí, do kterého by přicházeli ti nejlepší hráči."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení