Akademie Bílí Tygři Liberec

Kapitán Nedvěd: Klukům se zvedlo sebevědomí, i proto nám to tam tak padá

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - V posledních zápasech se Bílí Tygři vyburcovali ke skvělým výkonům. Liberec doslova drtí jednoho soupeře za druhým a špatná první půlka sezóny jako by se pomalu začala z myslí diváků vytrácet. Není se čemu divit, skóre z posledních pěti utkání mají Tygři obdivuhodné - 28:10. Nejen o zlepšené produktivitě jsme si po utkání se Zlínem popovídali s Petrem Nedvědem.

Petře, není to tak dávno, co jsi říkal, že na šesté místo nemůžete vůbec pomýšlet, teď už je ale situace úplně jiná…
Přesně tak. Vyhráli jsme nějaké zápasy a v tomhle tříbodovém systému to pak samozřejmě po takovéhle sérii naskakuje hodně rychle. Je před námi ale ještě hodně těžkých a důležitých zápasů, poslední čtyři kola navíc hrajeme venku, takže nás čeká ještě těžká práce. Jsme rádi, že jsme teď ty poslední čtyři zápasy takhle zvládli, ale musíme zůstat na zemi a připravit se na dalšího soupeře.

Zápas se Zlínem vypadal hodně jednostranně, bylo to skutečně tak i na ledě?
Nemyslím si, že to bylo zase až tak snadné. V posledních zápasech se nám daří začátky utkání a to je hodně důležité, před tím jsme často prohrávali a celý zápas pak museli dotahovat, to se nyní neděje. Dáme první dva góly a pak už čekáme na soupeře, který se musí tlačit do útoku, a my máme otevřené hřiště pro brejky.

Co Tero Leinonen, vypadá to, že týmu jeho příchod pomohl.
Určitě, odchytal velice slušný zápas v Boleslavi, tam na něj ale přeci jen tolik střel nešlo. Zlín tam měl dneska několik vynikajících šancí a on je vychytal. Tero působí hodně klidným dojmem a týmu to pomáhá. Dnes chytal s ledovým klidem a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Jak probíhá komunikace s Terem, přeci jen v naší lize není příliš časté, že přijde cizinec, který neumí česky.
Asi je to pro něj malinko složitější, ten jazyk je tam v momentální chvíli trochu bariéra. Naštěstí tady dost hráčů umí anglicky, takže se s ním domluví. Všichni se mu snažíme pomoci, přeci jen třeba my starší víme, jaké to je, když odejdete někam ven a je tam ta jazyková bariéra, takže se mu to snažíme usnadnit, aby se cítil co nejlépe.

Ta již zmiňovaná série venkovních zápasů ke konci základní části se blíží, nemáte v kabině z toho závěru přeci jen trochu obavy?
Je jasné, že kdybychom si mohli vybrat, tak budeme hrát ty zápasy doma, ale my v momentální chvíli nemůžeme koukat doleva nebo doprava. Prostě musíme bodovat i venku, už ty poslední zápasy na Kladně a v Pardubicích nám vyšly.

V posledních utkáních se mužstvo pořádně rozstřílelo, čím to, že to tam najednou tak padá?
To je pravda, dřív jsme se na gól strašně nadřeli a teď to tam opravdu lítá. Od toho zápasu s Kladnem, kde jsme na to dojeli, že jsme nedávali šance, nebo nás spíš vychytal Kopřiva, to v posledních zápasech opravdu jde. Potřebujeme to, hráčům se zvedlo sebevědomí, cítíme se dobře a je to vidět i při proměňování šancí.

Petře díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení