Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Tenhle mančaft měl na víc

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - Mezi novináře dorazil liberecký kapitán Petr Nedvěd až několik desítek minut po utkání a i na něm bylo vidět, že je zklamán z vyřazení. Liberecká „třiadevadesátka“ se přesto vydala napospas mikrofonům a odpověděla na několik dotazů.

Vítkovice si ten náskok dnes parádně pohlídaly a bylo vidět, že hrály to, co potřebovaly.
Chtěli jsme udeřit jako první a dát jim první branku, ale nevyšlo to. Měli jsme tu spoustu zápasů, kdy jsme měli vynikající první třetiny, které nám rozhodovaly zápasy a to samé jsme chtěli udělat i dnes. Dát hned v první třetině jeden nebo dva góly, aby se soupeř musel nutit hru otevřít a riskovat. Bohužel se to obrátilo na druhou stranu, i když jsme si spoustu šancí vypracovali, tak jsme ztroskotali na vynikajícím brankáři.

Vypadáš tak unaveně a zničeně. Je ten pocit správný?
Je to pro mě obrovské zklamání, protože já jsem pevně věřil, že jeden zápas ve Vítkovicích vyhrajeme. Kdybychom tam jeden zápas vyhráli a dnes tu jeden ztratili, tak jsme měli šanci hrát ještě zítra, ale takhle jsme si dali nůž na krk a pak už se takové zápasy stávají, že soupeř dá první branku, ty to musíš otevřít a hraješ vabank. Jak říkám, je to pro mě obrovské zklamání, věřil jsem, že ve Vítkovicích jedno utkání vyhrajeme a doma ukážeme tu naši pravou sílu, ale bohužel.

Byla vítkovická obrana tak neprostupná, jak napovídá počet vstřelených gólů?
Tři zápasy a dva góly, to je hodně špatná střelecká bilance. Myslím, že jejich obrana byla dobrá, ale ty šance jsme tam dnes měli a bohužel, když se to nepromění, tak to mančaft nemůže nakopnout. Přijedete z Vítkovic, po 120 minutách jeden gól, to tomu mužstvu moc nepřidá. Dnes jsme začali a další třetina bez gólu. K tomu všemu se ještě přidá taková ta frustrace, kdy i po tak dlouhý době si ty šance vytvoříš a nedáš, to je pak hodně těžké. Nám se to ale opravdu nepovedlo.

Už víš, co bude dál v příští sezoně nebo na to ještě nemyslíš?
Teď budu mít možnost naprosto si oddychnout a dát organismu klid a doléčit, to co jsem tu někde chytil, a pak až začnu přemýšlet co dál. Já jsem hrozně rád, že jsem měl tu možnost hrát za Tygry, a že jsem mohl být součástí této organizace, i když samozřejmě teď jsem hodně zklamaný, ale určitě budu chtít pokračovat v příští sezoně, ale v momentální chvíli si vezmu minimálně čtrnáct dní úplné volno, oddychnu si, odpočinu, protože ten organismus to potřebuje, pak později začnu přemýšlet co dál.

Už jsi to někdy zažil, že by pro tebe sezona skončila takhle brzo?
Jak už jsem říkal, že jsem tomu až moc věřil, že dnes vyhrajeme. Samozřejmě, že mě to před zápasem napadlo, když se nevyhraje, že toto bude opravdu nejkratší sezona v mé hokejové kariéře, bohužel je to tak. Cítím obrovské zklamání a asi nás to bude všechny hodně dlouho mrzet, protože tenhle mančaft měl na víc, než kam jsme došli.

Díky za rozhovor

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení