Akademie Bílí Tygři Liberec

Milan Hnilička v Liberci končí, Petr Nedvěd naopak zřejmě pokračuje

Date of publication Author Jan Rachota

Brankář Milan Hnilička po pěti letech v Liberci končí. Vedení klubu se s ním dohodlo na ukončení smlouvy k 30.4.2009. Kapitán Petr Nedvěd naopak zřejmě zůstane Bílým Tygrem i v následující sezóně.

Milan Hnilička

Milan Hnilička přišel do Liberce před sezónou 2004/2005 a hned v první sezóně naplnil roli lídra týmu. Velkou měrou se totiž podepsal pod bronzovou medaili v této sezóně. O rok později byl v základní části na špici extraligových statistik a výrazně pomohl Tygrům k vítězství po 52 kolech. V play-off však přišlo zranění a čtvrtfinálové vyřazení s týmem Českých Budějovic.

V sezóně 2006/2007 měl Hnilička po základní části opět čísla hodná extraligové špičky a v play-off dovedl tým až do semifinále proti Spartě. Po vyřazení od pozdějšího mistra si pak na krk pověsil druhou libereckou bronzovou medaili.

Začátek sezóny 2007/2008 zastihl Hniličku ve výborné formě a "tygří 33" dostala laso z ruské Ufy. Toto angažmá však nedopadlo příliš šťastně a Hnilička se na místo jedničky neprosadil. Navíc si přivezl do Čech v těle vir, který poznamenal jeho další sezónu v Liberci. Onemocnění si vyžádalo předčasné ukončení ročníku a v podstatě i jeho konec v Liberci.

Během svého působení v Liberci získal Milan Hnilička zlatou a stříbrnou medaili na MS, bronzovou na olympiádě v Turíně. Během působení v Rusku se stal v roli náhradníka mistrem Ruska.

Vyjádření GM Ctibora Jecha:

Milan má za sebou u nás vynikající období, prožili jsme s ním všechna play-off a vždy byl základním kamenem týmu. Letos ho však provázely zdravotní problémy, které se těžko specifikují. V závěru letošní sezóny jsme se tak vzájemně dohodli na ukončení kontraktu k 30.4.2009.

Během svého působení v Liberci získal Milan Hnilička zlatou a stříbrnou medaili na MS, bronzovou na olympiádě v Turíně. Během působení v Rusku se stal v roli náhradníka mistrem Ruska.


Petr Nedvěd

Pozitivní zprávou je možné další působení útočníka Petra Nedvěda v Liberci.

Vyjádření GM Ctibora Jecha:

Máme zájem na dalším působení Petra Nedvěda v Liberci a uplatnili jsme opci v jeho smlouvě. Stejně tak Petr projevil přání pokračovat v našem klubu. Momentálně má Petr i další hráči dovolenou a celá záležitost se tak dořeší po jeho návratu do Liberce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení