Akademie Bílí Tygři Liberec

V Liberci končí obránce Valdemar Jiruš a útočník Petr Šachl

Date of publication Author Jan Rachota - tiskový mluvčí

V hokejovém týmu Bílí Tygři Liberec již nebude pokračovat dlouholetá opora zadních řad, obránce Valdemar Jiruš. Tomu k 30. dubnu 2009 vyprší stávající kontrakt a po dohodě mezi hráčem a klubem již vzájemná spolupráce nebude obnovena. V klubu končí kromě Jiruše i útočník Petr Šachl. Oba hráči si nyní hledají nová angažmá.

Vyjádření GM Ctibora Jecha:

„Valdovi u nás k 30. dubnu končí smlouva a po vzájemné dohodě jsme se rozhodli ve spolupráci nepokračovat. Valda pro náš klub udělal hodně a byl jednou z nejvýraznějších osobností libereckého hokeje. Za jeho služby jsem mu poděkoval, prožili jsme společně historické úspěchy Bílých Tygrů. Věřím, že nejen my, ale i on bude na působení v našem klubu vzpomínat v dobrém.

Rozhodli jsme se též uvolnit z kádru útočníka Petra Šachla. Ten má sice u nás platnou smlouvu, ale oznámili jsme ostatním klubům, že s ním v případě zájmu mohou jednat. I Petrovi chci za působení v Liberci poděkovat, také on byl součástí úspěchů našeho týmu v minulých letech.“

Valdemar Jiruš zamířil do Liberce před sezónou 2000-2001 z Kadaně. Již v závěru první liberecké sezóny pomáhal v play-off pražské Spartě, která se posléze stala jeho novým působištěm. V holešovickém týmu hrál Jiruš dva roky a získal extraligový titul. Před ročníkem 2003/2004 zamířil Jiruš zpět do Liberce. Zde se stal základním stavebním kamenem obrany a jen výjimečně nenastupoval v první obranné dvojici. Kromě precizní a čisté obranné hry měl Jiruš pravidelně poměrně slušné bodové příspěvky. Celkem si v extralize připsal v dresu Liberce 320 utkání a v nich získal 141 bodů (43 + 98).

Petr Šachl přišel do Liberce před sezónou 2005/2006 a přinesl si s sebou zkušenosti z finské i švédské ligy. Předcházela ho pověst ofenzivního univerzála a je pravda, že během působení v Liberci hrál v centru i na obou křídlech. Bodově nejpovedenější sezónu zažil Šachl v Liberci hned po svém příchodu, když včetně play-off v 56 zápasech posbíral 40 bodů (20+20). V posledních dvou sezónách byl Šachl členem liberecké „checking line“ – Bartovič, Blatný, Šachl.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení