Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Jsem rád, že už zase bruslíme

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - Minulý rok bojoval v kempu Jezdců z New Yorku o místo v týmu, letošní letní přípravu absolvuje s libereckými šelmami. Útočník Petr Nedvěd se chystá ke druhé sezóně v dresu Bílých Tygrů a motivace pro nový ročník extraligy má stále dost. Nejen o přípravě, ale i o vyhlídkách na novou sezónu si můžete přečíst v následujícím článku.

Jak se cítíš po prvním tréninku na ledě? Vypadáš trochu unaveně.
(Smích). Samozřejmě ten začátek je vždycky těžký. Já si myslím, že nikdo asi nemá ty začátky rád, ale bohužel sezóna někdy musí odstartovat. My jsme měli teď hodně volna, sice se trénovalo, ale ty začátky jsou vždy takový těžký, něž se do toho člověk dostane. Na druhou stranu jsem ale rád, že už zase bruslíme, protože přeci jenom ty tréninky jsou o něco zábavnější, než nějaké běhání do kopce nebo ježdění na kole.

Byl dnešní trénink trochu ostřejší než trénink jiný roky?
Musím říci, že je docela ostrý. Uvidíme, jak budeme pokračovat. Jak říkám, ty začátky jsou vždycky těžký, ale začali jsme trénovat teda fest.

Po sezóně tady proběhly v Liberci změny. Bylo z tvé strany nějaké váhání tady zůstat?
Z mé strany žádné váhání nebylo. Změny tady jsou, ale já jsem se rozhodl, že tady budu pokračovat. Mé rozhodování nemělo nějaký vliv na to, kdo tady zůstane a kdo ne. Určitě ten mančaft máme chudší a budeme to muset kompenzovat bojovností. Dostanou také příležitost mladší hráči a uvidíme, jak se jim bude dařit, protože od toho se taky určitě bude odvíjet sezóna. Vyhlídky budou určitě trochu jiné než ty minulé léta.

Mohl bys popsat svojí letní přípravu?
Jezdil jsem do Liberce na takové ty výživnější tréninky, běhání nebo spíš to kolo. Já mám svého kondičního trenéra, se kterým spolupracuju už x-let. Hodně mně to pomohlo ze začátku, že jsem nemusel tak hodně cestovat. Jinak má letní příprava proběhla celkem dobře, cítím se dobře, takže uvidíme.

Je pro tebe těžké se motivovat každé léto a si nechat huntovat tělo nebo je to pořád v pohodě?
Já jsem se na led docela těšil, protože jsme skončili bohužel brzo a ta pauza byla opravdu velká. Samozřejmě, že bychom byli všichni nejradši, kdybychom mohli mávnout nějakým kouzelným proutkem, aby příští týden začala sezóna a mohli jsme všichni začít hrát zápasy. To si myslím, že každého asi tak baví nejvíc. Jinak já jsem tu motivaci měl po sezóně velice krátce na to, abych pokračoval. Po fyzické stránce se cítím dobře a žádné velké zranění nemám, takže co se týče tady toho, tak s motivací problém nemám.

Co rozhodlo, že jsi zůstal tady v Liberci?
Já jsem tady byl nad míru spokojen, proto jsem nečekal, jestli tu proběhnou nějaké změny. To že se něco bude dít, jsme všichni věděli. Obě strany, jak z mé, tak ze strany Bílých Tygrů jsme přesně nevěděli, před minulou sezónou, do čeho jdem. Minulou sezónu jsem byl nad míru spokojen, takže jsem ani neváhal.

Jaká je tvá role v týmu?
Moje role je na ledě. Samozřejmě, že ti starší hráči jsou nějak spojení s těmi trenéry. V dnešní době je komunikace jedním z nejdůležitějších prvků.

Jaké budou pro letošní rok ambice Bílých Tygrů?
Náš cíl je probojovat se do play-off, a pak se porvat v play-off o nejlepší umístění. Jsou tu nové tváře, mladí hráči, kteří dostanou šanci. Mladým hráčům to může vzít další rok nebo dva než budou ti hráči takoví, jaký bychom chtěli, aby byli. Taky se může stát, že jim to vezme měsíc nebo dva a ten mančaft může být někde jinde.

Do kdy máš podepsanou smlouvu v Liberci?
Smlouvu jsem podepsal na letošní sezónu. V mých letech bych si nedovolil podepisovat něco dlouhodobějšího. (Smích).

Petře děkuji za rozhovor

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení