Akademie Bílí Tygři Liberec

Trenéra Kalouse potěšil výkon proti Petrohradu, mrzí ho ale zranění Haranta

Date of publication Author Ondřej Flanderka

B a s i l e j – Výkony Bílých Tygrů na švýcarském turné mají vzestupnou tendenci. Po prohře v Bielu, si hokejisté Liberce poradili s Davosem a v pátek pořádně potrápili silný Petrohrad. Soustředěný výkon tak logicky potěšil i trenéra Jiřího Kalouse, naopak vrásky mu přidělalo zranění obránce Haranta, který zápas nedohrál kvůli zranění kolena.

Pane Kalousi, jak hodnotíte zatím tři odehraná utkání na letošním přípravném turnaji ve Švýcarsku?
Když to vezmu postupně, tak nejprve jsme sehráli přátelské utkání s Bielem, které nepatřilo do turnaje v Basileji. Byl to přátelský zápas, který jsme využili k rozehrání se po té dlouhé cestě. Tam jsme to neodehráli dobře, dělali jsme hodně chyb a výkon neměl takovou šťávu, jakou bychom si představovali. Pak přišlo utkání s Davosem, které bylo z naší strany velmi slušné a totéž se dá říct i o duelu s Petrohradem.

Jak byste zhodnotil právě dnešní zápas se silným Petrohradem, který vaše mužstvo dvě třetiny pořádně trápilo?
Nemyslím si, že to byly jen ty dvě třetiny, ale že dnes byl ten zápas celý dobrý. Bohužel jsme udělali chybu v závěru, kterou soupeř potrestal. Ale když to shrnu, tak jsme opravdu odehráli naprosto vyrovnanou partii s Petrohradem, tedy klubem, který hraje KHL, což si myslím, že je pro nás velmi potěšující zpráva a signál, že jsme na dobré cestě.

Utkání bohužel nedohráli Jan Plodek a Tomáš Harant, můžete objasnit příčiny jejich odstoupení?
U Honzy to vypadá na nějakou virózu. U Tomáše mám bohužel obavy, že to bude vážnějšího charakteru. Soupeř mu tam v souboji spadl na koleno a nevypadalo to příliš dobře, takže bude muset do nemocnice na vyšetření. Bylo to hodně bolestivé a nemám z toho dobrý pocit. Strašně rád bych se mýlil.

Nedlouho po tom nepříjemném zranění jste inkasovali. Myslíte si, že tento moment mohlo mít vliv na tým?
Spíš si myslím, že to bylo tou přesilovkou, kterou tam Petrohrad měl a díky které se dostal do hry. To Tomášovo zranění bylo nepříjemné, ale myslím, že to tým nějak neovlivnilo. Pořád jsme hráli nadoraz, ale po té brance už jsme to zkrátka nedokázali otočit. Potěšující pro nás je, že ten styl hry, který chceme předvádět, se začíná dařit. Objevují se tam stále více prvky, které od hráčů vyžadujeme, má to vzestupnou tendenci.

Zítra Vás čeká poslední utkání na Basel Summer Ice Hockey. V duelu o třetí místo se utkáte buď s Minskem, nebo Basilejí. Koho si přejete více?
Přiznám se, že je mi to celkem jedno. Co se týče soupeřů, tak si nevybíráme. Jdeme zápas od zápasu a soustředíme se především na naši hru.

Kdo bude v sobotu chytat? Tero Leinonen podal proti Petrohradu výtečný výkon…
Ano, souhlasím. Tero chytal opravdu výborně. Ještě nejsme úplně rozhodnutí, kdo zítra nastoupí.

Trenére díky za rozhovor a hodně štěstí v sobotním utkání o třetí místo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení