Akademie Bílí Tygři Liberec

Byl to obrovský zážitek hrát proti Čajánkovi, Sušinskému nebo Jašinovi, říká po utkání s Petrohradem Michal Bárta

Date of publication Author Petr Schultz

B a s i l e j - Po velmi povedeném zápase Bílých Tygrů s ruským Petrohradem, kde Liberec prohrál fotbalovým výsledkem, jsme vyzpovídali útočníka Michala Bártu, který se v utkání ukázal v dobrém světle. „Cíl do sezóny mám jasný, chci s Benátkami vyhrávat a sám se v sezóně propracovat do áčka a udržet se v sestavě,“ vyslovuje své přání mladý forvard.

Bílí Tygři vyrazili v neděli podvečer na turnaj do Švýcarska, kde se postupně utkali s Davosem a ruským Petrohradem. V autobusu měl rezervované sví místo i Michal Bárta. „Poté, co jsem odehrál pár přípravných zápasů. Ne, že bych to čekal, ale spíš jsem doufal, že pojedu Jsem ale hrozně rád, jako každý mladý kluk, který dostane šanci," zářil štěstím v útrobách basilejské arény dvaadvacetiletý útočník.

Odchovanec libereckého hokeje dostal možnost ve všech třech utkáních v zemi helvétského kříže. Páteční duel byl pro talentovaného hráče asi zřejmě největší hokejový zážitek. Na led se postavil proti takovým jménům, jako je ruský útočník Jašin, Sušinský nebo český útočník a neproduktivnější hráč českého týmu na Mistrovství světa ve Švýcarsku Petr Čajánek. „Byl to obrovský zážitek hrát proti Čajánkovi, Sušinskému nebo Jašinovi. Je to parádní pocit, jen škoda, že jsme dnes nevyhráli,“ smutnil mladý forvard pár minut po zápase.

Na ledě se objevoval s dvojicí Vantuch – Špaček a jejich výkon nebyl vůbec špatný. Několikrát tato trojice zamotala ruské obraně hlavy. Zvedat ruce nad hlavu mohli ve druhé třetině, jenže střela Lukáše Vantucha minula jen o centimetry ruskou klec. „Trenér nás všechny pochválil za odvedený výkon, je škoda toho jednoho gólu,“ prozrazuje pochvalu od trenéra Kalouse.

V poslední části duelu Liberce s Petrohradem už převzal ruský klub iniciativu. K tomu nakopla tým z KHL i přesilová hra z druhé třetiny, po které dostali svěřenci trenéra Barryho Smitha Bílé Tygry pod tlak. „Přišlo mi, že jsme pak chtěli hrát na remízu 0:0 a ne na výhru. Chtěli jsme zápas dostat do prodloužení," vytyčuje důvody prohry liberecká osmička.

Ve Švýcarsku panovaly, na úvod turnaje, obrovská vedra. Teplota se vyšplhala k sedmatřiceti stupňům Celsia. Na souboj o finále s Petrohradem se ale Basilejí přehnal déšť a poprvé rtuť teploměru klesla pod „třicítku“. „Zaplať pán Bůh. Ty dva dny co jsme tady byli, to byl hrozný rybník, nedalo se po ledě vůbec bruslit, puk přeskakoval," popisuje stav ledové plochy Michal Bárta.

A jaké jsou cíle mladičkého útočníka? „Sezónu začnu určitě v Benátkách, teď se uzdraví Venca Nedorost. Jasné tedy je, že sezónu začnu na farmě a budu čekat na šanci. Budu určitě rád za každý zápas, který si za Tygry zahraju,“ zakončuje rozhovor útočník čtvrté formace Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení