Akademie Bílí Tygři Liberec

Předsezónní povídání s prezidentem Petrem Syrovátkem a generálním manažerem Ctiborem Jechem

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - V úterý proběhlo na ledě Tipsport areny focení hráčů a vedení klubu. Po něm se novináři v útrobách haly setkali s prezidentem klubu Petrem Syrovátkem a generálním manažerem Ctiborem Jechem. Oba se krátce vrátili k loňské sezóně a vyjádřili svá přání pro tu následující.

Na úvod setkání promluvil prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko, který se krátce vrátil k uplynulému ročníku a promluvil i o budoucnosti libereckého klubu. „Myslím, že o loňské sezóně již toho bylo napsáno a namluveno dost, my jsme se ji snažili po jejím konci co nejpečlivěji rozebrat a najít důvody toho neúspěchu. To už je ale za námi a teď se v podstatě tři měsíce připravujeme na nový ročník, je tady nová parta, nový trenér a chceme navázat na vše pozitivní, co jsme za těch sedm extraligových sezón získali. Občas nám někdo vyčítá, že máme trvale nejvyšší ambice, to já ale považuji za naprosto přirozené, protože když už nějakou činnost děláme, tak se snažíme dosáhnout maximálního výsledku a tento názor neměníme ani teď. Když navíc vidím manšaft, jak pracuje, tak věřím, že se zase vrátíme na ta místa, která jsme na sezónu opustili. Chceme dál předvádět kvalitní hokej s velkým nasazením, hru, která bude obsahovat moderní prvky. Velmi důležitá je už základní část, dobrý start pro vytvoření pohody jak v kabině, tak pochopitelně i kolem klubu a v managementu,“ dodal klubový šéf.

Během povídání došlo i na rozpočet, o kterém se v souvislosti s ekonomickou krizí hodně mluví. „V loňském roce skončil rozpočet celého klubu, tedy společnosti jako takové na 175 miliónech korun, v tom je započítána starost o Benátky, o juniory a pochopitelně i o A-tým, tam to bylo zhruba 120 miliónů. Pro letošek je úspora v rámci rozpočtu pro A-tým asi 25 milionů korun a celkem se tedy držíme někde okolo 145 milionů. Krizi samozřejmě pociťujeme i my, navíc si myslím, že se situace ještě trochu zhorší.“

Došlo i na hodnocení právě skončeného přípravného období. „V přípravě jsme odvedli vynikající výsledky především na turnaji ve Švýcarsku, kde jsme odehráli otevřená utkání. Trochu jsme se trápili se střelbou a proměňováním šancí, nebýt toho, výsledek by mohl být ještě o něco lepší. Ale herní přednes, kvalita, nasazení a bojovnost, to vše bylo na vynikající úrovni. To po čem voláme, jsme tam viděli. I proto jezdíme do Švýcarska rádi, protože je to pro nás určitý barometr kvality. Přípravná utkání se tam hrají daleko prestižněji. Nasazením to není klasický přátelský zápas, jak to občas můžeme vidět tady u nás během léta,“ poznamenal první muž libereckého klubu.

Na závěr došlo i na tradiční předsezóní cíle. „I podle těch výkonů z přípravy se domníváme, že manšaft je na sezónu dobře připraven, že ta nažhavenost naskočit příští týden do ligy tam bude. Těší se samozřejmě i management a podle zájmu, který je o permanentky, tak i diváci. Naší hlavní ambicí je play-off, ve kterém chceme být a chceme se dobře připravit na klíčová utkání, která určí celý ten výsledek sezóny,“ dodal na závěr Petr Syrovátko.


Slovo si pak vzal i generální manažer Tygrů Ctibor Jech. „Po tom loňském neúspěchu jsme deklarovali zásah do týmu a do ekonomiky klubu. Měli jsme čas si všechno srovnat, k dnešku je klub nastartován a připraven za podmínek, za kterých může splnit ty cíle, které si dáváme každý rok. Klub je zabezpečený, ekonomickou krizi respektujeme, respektují ji i hráči, je to jev, který tady mezi námi je. Toho se týkaly i odchody a příchody. Tým opustili spíše starší hráči a přišli místo nich mladší.“

Dále se hovořilo i o právě nadcházejícím extraligovém ročníků. „Základní část určitě nebude jednoduchá, letošní ročník možná bude jedním z nejvyrovnanějších za poslední dobu. V extralize nebude žádný nováček. Brno se za něj příliš považovat nedá, utkání u nich budou velice těžká, mají dobré zázemí a Mladá Boleslav už bude po loňsku také zkušenější. Bude to souboj čtrnácti vyrovnaných týmů a každý bod bude důležitý,“ dodal Ctibor Jech.

Kvůli zranění bude Tygrům scházet zhruba dva měsíce obránce Harant, nabízí se tedy otázka, jestli za něj bude klub třeba formou krátkého hostování shánět náhradu, než se dá slovenský bek opět do pořádku. „V tuto chvíli jsme se rozhodli, že to nebudeme řešit nějakou další posilou. Doplníme kádr o hráče z Benátek. Tomu rozhodnutí pomohla i ta zpráva, že to zranění není zas až tak dlouhodobé,“ řekl na závěr generální manažer libereckého klubu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení