Akademie Bílí Tygři Liberec

Konečně jsme využili šance, vysvětloval po zápase forvard Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - V sezóně se trefil dvakrát. Nejdříve ve Zlíně a teď doma proti Pardubicím. Pokaždé, když se liberecká „93“ prosadila, připsala si jeho družina plný počet bodů. Nejen o výhře ale i o tom, proč nechytal Dominik Hašek, jsme si po zápase povídali s útočníkem Petrem Nedvědem.

Petře začalo Ti to tam padat a hned se daří celému týmu.
První zápasy jsme měli problémy s koncovkou a samozřejmě s dvěma góly se moc zápasů vyhrávat nedá. V posledních zápasech jsme ale dali osm gólů, i když bych řekl, že jsme oba zápasy měli pod kontrolou, hlavně ten ve Zlíně. Nechali jsme tam sice soupeře dotáhnout a bylo z toho zbytečné drama. S výsledkem jsme ale spokojeni a těch šest bodů, co jsme získali, je pro nás hodně důležitých.

Může to mančaft nakopnout k nějaké sérii?
Zápasů je v jednom měsíci hodně a my potřebujeme vyhrávat. Nezačali jsme sezónu dobře a teď doháníme to dvouzápasové bezbodové manko. Teď jsme se dostali na dva vyhrané a dva prohrané, takže doufejme, že příští zápas vyhrajeme. Tyto dva zápasy nám dodaly víc sebevědomí a určitě nám psychicky pomohly.

Věděli jste, že nebude chytat Hašek?
Dozvěděli jsme se to tehdy, když si tady objednával párek v rohlíku. (Smích)

Překvapilo vás to tedy?
Je samozřejmě jasné, že nebude chytat všech 52 zápasů. Myslel jsem si, že chytat bude, ale že by to bylo nějaké veliké překvapení, tak to ne.

Petr Nedvěd
Jaké to je pro útočníka, když ví, že nebude chytat Hašek, ale nastoupí někdo jiný, jehož kvality "nejsou" tak obrovské?
My jsme se na to nekoukali. Věděli jsme, že tam mají kvalitní náhradu, a že to určitě nebude lehké. Růžička dnes podal velmi dobrý výkon. Nebudeme si ale nic nalhávat. Dominik je jeden z nejlepších brankářů co kdy chytal. Je jasné, že když proti němu jedete, tak se snažíte střílet po nějakých růžkách, protože většinu puků co vidí, tak pochytá. Je to proti němu určitě psychologicky těžší, ale naše strategie se v zápase nijak neměnila.

Kdy se zápas lámal?
Pro nás je doma vždy důležité, jako pro každé jiné mužstvo v domácím prostředí, dát první branku. To se nám dnes podařilo a pak jsme šli vždycky do vedení, což je hodně důležité. Dnes jsme tu hráli s vynikajícím mančaftem, ale měli jsme vždy trochu více ze hry. Takže to dnes bylo zasloužené vítězství.

Kde se stala změna, že fanoušci Bílých Tygrů viděli úplně jiné Bílé Tygry?
My jsme ty šance měli i v předchozích zápasech, ale bohužel jsme to stříleli pánu Bohu do oken a ne do brány. Obrovský rozdíl je tedy v tom, že jsme dokázali šance proměňovat. V obou dvou zápasech jsme měli dostatek šancí, abychom dali tři až čtyři góly.

V pátek vás čeká Sparta Praha. Jak bude těžké se přeorientovat na tamní „fotbalové hřiště“ oproti tomu libereckému?
Já si myslím, že nám to nevadí, jestli malé nebo velké. Ve Zlíně se nám teď hrálo na větším hřišti také dobře, takže v tom nevidím žádný veliký problém. Samozřejmě, že tam budeme mít naštvaný mančaft, protože dnes opět prohráli. Je to hvězdný tým, který má obrovské kvality a je jen otázka času, kdy to prolomí a začnou nadělovat soupeřům nadílky. Doufejme, že to nebudeme my. Musíme hrát dobře do obrany a tak, jak jsme hráli ve Zlíně a dnes s Pardubicemi.

Díky za rozhovor a hodně štěstí v pátečním duelu proti Spartě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení