Akademie Bílí Tygři Liberec

Za prohrou s Litvínovem stála nevydařená první třetina, shodli se Klimenta s Nedvědem

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Špatný vstup Bílých Tygrů do utkání s Litvínovem byl podle Tomáše Klimenty a Petra Nedvěda hlavním důvodem nedělní prohry, kterou Liberečtí v Tipsport areně utrpěli. Oba aktéři též museli vyzdvihnout výkon brankáře Hübla, který většinu akcí domácích dokázal pokrýt.

 
 
Tomáš Klimenta si připsal jednu asistenci, ta však k bodům tentokrát nepomohla.
 
 
Tomáš Klimenta při pozápasovém hodnocení duelu ihned připomněl špatný vstup Liberce do utkání. „Hlavní důvod té prohry byla první třetina. Rychle jsme prohrávali 2:0 a nějak nám to dneska nejezdilo. Litvínov nás v úvodu přehrával ve všem.“

Tygři se ale nezvdali a především ve třetí části mocně dotahovali, nicméně jen jedna branka nakonec na body nestačila. „Od druhé třetiny jsme měli hodně šancí, ale Hübl to zavřel a nemohli jsme mu dát gól,“ všiml si forvard, který se asistencí podílel na brance Jana Víška.

Tygrům tak skončila série šesti extraligových duelů na vlastním hřišti. Jak jí tedy hodnotí Tomáš Klimenta? „Bereme to tak jak to je. Ale mrzí nás ten dnešní duel, že to nevyšlo. Dostali jsme dva laciné góly a to rozhodlo,“ dodává liberecký útočník.

 
 
Petr Nedvěd se vrátil do sestavy Tygrů po zranění.
 
 
I Petr Nedvěd viděl za prohrou především nevydařené úvodní dějství nedělního duelu. „První třetina byla bídná. Pak jsme začali bruslit a byli více aktivní, a tím si vytvořili i tlak a přesilovky. Celkově jsme ztroskotali na jejich brankáři, který chytal výtečně. Jeden gól je málo,“ říkal liberecký kapitán, který se do sestavy vrátil po zranění. Návrat ale výhrou neoslavil. „Každá prohra samozřejmě mrzí. Teď se vyhrávalo, takže jsme v tom chtěli pokračovat, ale každá série jednou končí a my se teď musíme připravit na další zápasy.“

Vysoký útočník se na ledě objevoval poměrně často a s ruznými spoluhráči. „Na začátku jsem hrál s Blatným a Špačkem, ale podle vývoje se to pak proházelo a ke konci jsem nastupoval s Klimentou a Víškem, bohužel ani to pak na body nestačilo,“ uzavřel povídání liberecký kapitán.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení