Akademie Bílí Tygři Liberec

České Budějovice nás předčily v jednoduchosti, přiznal po zápase uzdravený Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Třetí prohra Bílých Tygrů v řadě na domácím kluzišti se zrodila proti Českým Budějovicím, které zároveň ukončily svou černou sérii osmi proher v řadě. Do zápasu s Jihočechy se zapojil i uzdravený kapitán Petr Nedvěd, jenž se hned při své obnovené premiéře prosadil jednou brankou. Ani ta však na bodový zisk nestačila a Liberec prohrál těsně 3:2. „Dnes nás soupeř vyškolil,“ poznamenal na adresu nedělního protivníka v útrobách Tipsport areny zkušený forvard.

Kdy ses rozhodl, že nastoupíš Petře?
Snažil jsem se nastoupit co nejdřív. Marodka to tak trochu nadiktovala, abych to aspoň zkusil. Já jsem byl takhle domluvený, že do dnešního zápasu půjdu s tím, že uvidím, kolik budu mít sil a jak na tom budu. Byli jsme domluveni třetinu od třetiny. Nakonec jsem se cítil docela dobře, takže jsem odehrál celý zápas.

Jak ses vůbec cítil po zranění?
Čekal jsem, že to bude horší, protože při tréninku jsem toho opravdu moc nenabruslil. Samozřejmě, že jsem si ty síly na dnešek šetřil a snažil jsem se o krátká střídání. Nakonec jsem tedy odehrál celý zápas.

 
 
Petr Nedvěd si dojel pro cenu nejlepšího hráče zápasu, přesto příliš radosti po prohraném utkání neměl.
 
 
Co dnešní hokejovou bitvu rozhodlo?
Zřejmě asi první třetina. První třetinu jako kdybychom skoro nechtěli vůbec hrát a to nám sebralo jakoukoliv šanci na úspěch. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a třetí třetinu byla hra hodně vyrovnaná. V závěru jsme měli i možná trochu navrch, ale první třetinu nás České Budějovice převálcovaly.

Posledních pět minut jste ale měli docela slušný tlak.
Ke konci jsme selhali. Měli jsme tam nějaké šance a tlak, ale v branku jsme to nedokázali přetavit. Škoda, že šance Andreje Podkonického neskončila gólem. Nevím, jestli byl faulován nebo ne. Ještě se na situaci ze závěru musím podívat. V té rychlosti to ale nebylo zřetelné, co se tam stalo. Škoda. My ale nechceme předvádět takovouhle hru, kdy zápas budeme dohánět až v posledních minutách. My musíme hrát šedesát minut. Dnes nás soupeř vyškolil, protože hrál jednoduše, chytře a přesně tak, jak má hostující celek hrát. Zaslouženě si tak odváží tři body.

Bylo znát, že Budějovice jsou hladovější, když mají za sebou tu černou sérii osmi proher v řadě?
České Budějovice hrály bojovně a jednoduše. Hrály prostě tak, jak se má hrát venku. Nevymýšlely žádné veliké akce. Dnes je zdobila jednoduchost. Daly dva rychlé góly a my jsme je už potom jen celý zápas doháněli a tahali jsme za kratší konec.

Petře děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení