Akademie Bílí Tygři Liberec

Nedvěd: Je to teď na nás zkušenějších

Date of publication Author Jan Rachota

Den po zápase se Spartou jsme o aktuální nelichotivé formě Bílých Tygrů mluvili s kapitánem Petrem Nedvědem.

Petře, Bílí Tygři zažívají nejhorší etapu své extraligové historie. Použiju tvou oblíbenou větu - jak se nyní vyškrábat ven z díry?

Bojovností. Nedaří se nám, puky nám přeskakují hokejku a tak to musíme prostě urvat. Teď je to hlavně na nás, zkušených hráčích, my musíme zápasy rozhodovat. Tým se před sezónou hodně omladil, nemůžeme čekat, že nám teď tito kluci budou rozhodovat tyhle psychicky náročné zápasy.

Čeká nás osm zápasů, které určí, jak tahle sezóna bude pokračovat. Nesmíme myslet na to, že jsme teď x krát v řadě prohráli, ale na to, že jsme na tom stejně jako dalších šest týmů.

 
 
Petr Nedvěd v zápase se Spartou
 
 
Co chybělo k úspěchu na Spartě?

Hráli jsme ze zabezpečené defenzivy, tím pádem jsme neměli tolik šancí. Ale s tím jsme počítali, nutná tak je větší efektivita. Je ohromně znát psychika, puky nám přeskakují a nedá se čekat, že odehrajeme zápas bez jediné chybičky. I ty inkasované góly vyplynuly ze dvou zaváhání.

Mluvil jsi o zkušenostech, to je to na ledě opravdu tak znát, že má někdo v extralize odehráno sedm a někdo dvě sezóny?

Rozhodně. Teď už to není jenom o tom, co kdo umí. Jinak řešíte situaci, dokážete si ji předem vyhodnotit a podle toho reagovat. Pokud máte na ledě vždy minimálně pět hráčů, kteří hrají extraligu druhým–třetím rokem a letos poprvé naskakují na klíčové okamžiky utkání, je to prostě znát. Ale je to investice do budoucna.

Je to teď na nás zkušenějších
Na Spartu s vámi přijelo odhadem 80 fanoušků. Fandili, podporovali, věřili vám. Nicméně trpělivost libereckých fandů, jak se zdá přetekla, na další utkání s Karlovými Vary chystají protesty proti vedení klubu...

Nás samozřejmě těší, že nám přijede i v tuto chvíli fandit tolik fanoušků a hrozně rádi bychom za tuhle podporu poděkovali vítězstvím. Bohužel se to nepovedlo. Čeká nás klíčový domácí zápas s Karlovými Vary a my potřebujeme jejich podporu.

Vzpomínám na dobu, když jsem přijel do Liberce ještě v dresu Sparty a fanoušci to tady domácím hodně ulehčili. Hrálo se nám tenkrát tady hrozně těžko. Věřím tedy, že případné protesty zváží, já si nepamatuji, že by někdy někomu ve sportu pomohly.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení