Akademie Bílí Tygři Liberec

Doufám, že pondělní výkon zopakujeme, věří kapitán Nedvěd

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Jeden gól a jedna přihrávka. Výrazný podíl na výhře Bílých Tygrů nad Plzní ve třetím utkání čtvrtfinálové série a pod ním podepsán kapitán Severočechů Petr Nedvěd. „Rozhodl náš pohyb a to, že jsme dneska víc chtěli,“ dodal po utkání vysoký útočník. Více postřehů zkušeného forvarda k utkání naleznete v tomto článku.

Bílí Tygři byli od prvních minut třetího zápasu aktivnější a svou hru navíc zvládli i bez zbytečných faulů, což se v předešlých kláních série nedařilo. „Dnes jsme měli mnohem lepší pohyb, chodili jsme více do brány a už v první třetině jsme byli blízko brance. Pöpperle hodně vyrážel puky před sebe, nedařilo se nám je ale dorážet. Naštěstí jsme od druhé třetiny začali dávat góly a rozhodli jsme o vývoji tohohle zápasu," dodal po utkání Petr Nedvěd.

 
 
Bude Petr Nedvěd oslavovat branku i v úterý?
 
 
Liberecká „93“ zaznamenala svou první trefu ve čtvrtfinále a vůbec se Tygrům konečně podařilo najít recept na dosud bezchybného Pöpperleho. „Je to samozřejmě vynikající brankář, ale zase není všemohoucí,“ poznamenal na adresu plzeňské jedničky Nedvěd. Svou branku na 2:0, kterou vsítil po samostatném úniku, kdy mu kotouč před Pöpperlem sjel z hole a zamířil mezi golmanovy betony, zhodnotil nejproduktivnější Tygr v play-off s úsměvem ve tváři. „To byl samozřejmě všechno záměr.“

Klíčovým momentem utkání byla podle Nedvěda stejně jako podle většiny ostatních hráčů branka na 3:1. „Třetí gól nám dal zase větší klid. Oni mají opravdu dva velmi šikovné útočníky a i ten dvougólový rozdíl neznamená, že máte vyhráno. Musíte prostě hrát do poslední minuty. Dneska jsme prostě chtěli to vítězství víc než oni a to rozhodlo.“ Důležitým faktorem byly i trestné minuty, které poprvé v sérii nebyly výrazně v neprospěch Severočechů. „Nebylo to ale jen o disciplinovanosti. Také pohyb jsme dnes zlepšili a soupeř na to musel zareagovat často faulem,“ všiml si Nedvěd.

V úterý čtvrtfinále mezi Tygry a indiány pokračuje druhým libereckým zápasem a Nedvěd věří, že i po něm se budou smát Tygři. „Doufám, že podáme stejný výkon, že zase přijdou lidé a zopakujeme tu výhru.“ Výraznou měrou se na prvním vítězství Severočechů podepsal Marek Pinc, který v brankovišti nedal hostům moc šancí. „Marek nás podržel v těch důležitých momentech, kde se lámal chleba. Samozřejmě nám to moc pomohlo, protože kdybychom tam dostali gól na 3:2, tak by se soupeř zase chytil a začal cítit šanci na vyrovnání. Pincák byl ale vynikající a podržel nás,“ řekl na závěr Petr Nedvěd.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení