Akademie Bílí Tygři Liberec

Štěstíčko se od nás proti Pardubicím odklonilo, smutnil po semifinále Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Před letošní sezónou přebral kapitánské „céčko“ a jako správný velitel své družiny dotáhl svůj tým až do semifinále play-off. „V téhle sérii nám možná už trošku došly síly, což bylo vidět. Pardubice byly svěžejší a měly více sil,“ poukázal Petr Nedvěd na to, že Liberečtí mají za sebou takřka dvojnásobnou zápasovou zátěž v play-off než jejich semifinálový sok.

Sezóna je u konce a Pardubice vyhrávají semifinálovou sérii nakonec hladce 4:0. Čím to, že už to tolik nešlo jako proti Plzni?
Ve včerejším zápase jsme dali tři góly a dnes jsme ty šance taky měli. Dnes nám to tam ale bohužel nepadalo. První zápas v Pardubicích jsme hráli velice slušně, ale taky s mrzutou koncovkou. Ve druhém zápase jsme naprosto vyhořeli. Tyhle dva zápasy se od nás štěstíčko trochu odklonilo. Dominik chytal skvěle a udělal tenhle rozdíl v sérii.

 
 
Petr Nedvěd se stal nejproduktivnějším Bílým Tygrem v play-off. Dohromady nasbíral 17 bodů (8+9).
 
 
Cesta Bílých Tygrů se zastavila až v semifinále. V prosinci se vám o tomhle asi ani nesnilo?
Určitě. V sezóně jsme odehráli sérii špatný zápasů a jen těsně jsme se dostali do předkola. Nevypadalo to pro nás příliš růžově a na konci sezóny jsme se nepotýkali s oslnivou formou. Jsme samozřejmě po dnešním zápase zklamaní, ale do jisté míry je tohle pro nás trochu i úspěch. Potrápili jsme Budějovice, pak jsme přešli přes vynikající Plzeň. V téhle sérii nám možná už trošku došly síly, což bylo vidět. Pardubice byly svěžejší a měly více sil.

Pokud jste ale dali gól, tak jste sil měli dost. Nesrážela vás trochu frustrace, že všechny vaše pokusy končily na Haškovi?
Určitě. Vždycky, když jsme dali gól, tak jsme se nakopli a věřili si víc. Lépe jsme bruslili, měli lepší pohyb a vytvářeli jsme si najednou víc šancí. V každé sérii, kdo dá první gól, tak většinou vyhraje zápas. Pardubicím jsme nedokázali dát ani jednou jako první gól a to rozhodlo, že Pardubice každý zápas vedly.

Jak sám jsi Ty spokojen se svými výkony v play-off?
Nechci hodnotit sám sebe, ale spíš bych chtěl poděkovat klukům z kabiny. Zaslouží si za sérii s Budějovicemi a hlavně s Plzní maximální absolutorium. Hráli vynikající zápasy, kdy jsme všichni do toho dali všechno. Chtěl bych poděkovat i divákům, kteří nám tu vytvořili vynikající atmosféru a všichni jsme si to užili. Do určité míry je to pro nás úspěch, ale těžko se mi o tom hovoří, když jste vyřazeni krůček od finále.

Trochu otázka na tělo: Budeš za deset let jako Dominik Hašek ještě hrát?
Budu, ale na staré gardě. (Smích)

Pětře děkuji za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení