Akademie Bílí Tygři Liberec

Prezident Syrovátko: Klub není příspěvková organizace

Date of publication Author Radek Šenk

První čtvrtina Tipsport extraligy 2003/04 za sebou definitivně zavřela bránu a šla se odebrat do spánku minulosti. Bílí Tygři Liberec za sebou zanechali nevýrazný dojem, když dokázali ze třinácti utkání získat jedenáct bodů. Pro srovnání s loňským ročníkem měli Tygři ve stejnou dobu na svém kontě o polovinu bodů více. Smělé plány vedení sahají do play-off a přestože je tým až na 13. příčce, nehodlá se management uchýlit k přehodnocení svých cílů v podobě play-off. Prezident klubu Petr Syrovátko se rozhodl podniknout razantní kroky ke změně týmového ovzduší.

„Dlouhou dobu jsme poskytovali hráčům prostor k tomu, aby se chytli. Bohužel svou šanci nevyužili. Hráči požadují perfektní platové podmínky, jejich výkon je ale v mnoha případech naprosto žalostný. Schovávat se či svalovat výsledky na nešťastnou událost z kraje sezóny, to prostě nelze.“ Tým, i když byl posílen, brání velmi špatně. Ve zlomových chvílích chybí větší bojovnost, srdce a nasazení. Řadu utkání prohráli Tygři o jedinou branku, právě v těchto momentech, se musí projevit lídři týmu a zabrat. Jenže právě klíčoví hráči jsou z formy, na ledě se jen tak míhají, než by o sobě dali řádně vědět. „V jejich podání je to klouzání, s hokejovým zápalem to nemá nic společného.“

Trpělivost, vystřídalo mytí hlav, ani to však hráčům nepomohlo, na řadě jsou tedy sankce a změny. Generální manažer Jech usilovně pracuje na příchodu nových hráčů. „Začnou se dít věci! Kdo nehodlá tíhu očekávání unést, nepatří do našeho klubu. Pak tu nebudou hrát stávající, ale jiní hráči. Klub se při výplatách nezpozdil o jediný den, veškeré body smluv dodržujeme. Pověřil jsem proto manažera Jecha a ten již ve středu jednal se zástupci klubů na zasedání APK. Bohužel, volných a kvalitních hráčů je v nejvyšší soutěži málo."

Klub dělá pro extraligový hokej a jeho úspěch maximum. Zázemím, které v Liberci vyrůstá, se bude moci chlubit jen málokterý z klubů. Nová městská Arena Liberec vyrůstající za Svijanskou arénou bude skýtat ten nejlepší komfort a s hokejem se v ní počítá také.

Trenér Bílých Tygrů Josef Jandač spolupracuje s klubem již tři roky a jak se zdá, jeho místo je i nadále pevné. „S tímto trenérem mám velmi dobrý, řekl bych nadstandardní vztah. Vážím si jeho odbornosti, názorů a připravenosti. Oceňuji Josefa Jandače a má mou naprostou důvěru.“

Mladý kouč se svými názory a stylem práce je nejen blízký názorům vedení, ale i samotní hráči si jeho práci pochvalují. Navíc, podíváme-li se na hru blíže, pak pomineme-li chyby jedinců, mohli se Tygři pohybovat v naprosto odlišných patrech extraligové tabulky. Je před námi ještě devětatřicet kol, ve kterých se může vše změnit. Co bylo černé, může se stát bílým a naopak. Play-off rozhodně není ztraceno a zabývat se přehodnocením svých cílů, by bylo více než předčasné. „My si nemůžeme klást nízké cíle, to odporuje smyslu podnikání a stylu naší práce. Hokej není příspěvková organizace a Liberec do play-off patří, to si musí hráči uvědomit, jen tak dokážeme mezi elitu proniknout."

Kdo bude další?

Jiruš? Straka? ???

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení