Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd dohání manko z přípravy a těší se na led

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Liberečtí hokejisté mají za sebou již devět zápasů v přípravě, jejich kapitán Petr Nedvěd ale ještě zápasovou zátěž nezažil. Tygří „93“ promarodila velkou část léta a s týmem kouče Kalouse se začala připravovat na ledě až teď. „Měl jsem natržené lýtko, trhali mi mandle a do toho mě chytly záda“, vyjmenovával před prvním tréninkem s týmem své zdravotní lapálie devětatřicetiletý hráč.

Jak to vypadá momentálně s Tvým zdravotním stavem? Ty jsi neodcestoval s týmem do Švýcarska a zůstal jsi v Čechách.
Bohužel můj zdravotní stav měsíc a půl zpět nebyl nejlepší, takže díky tomu jsem nemohl hrát žádné zápasy a odjet na turnaj do Švýcarska. Určitě mám teď veliké manko. Jediná moje výhoda je, že soutěž začíná letos později až 17. září. Doufám, že už do té doby nebudu mít žádné zdravotní problémy a budu mít šanci manko dohnat. Chtěl bych se dostat do nějakých 14 dnů do hokejové formy.
 
 
Petr Nedvěd: "Ještě nějakou dobu budu pro každého ruční brzda"
 
 

Mohl bys popsat Tvé zdravotní lapálie během léta?
Měl jsem natržené lýtko, trhali mi mandle a do toho mě chytly záda. Takže jsem nemohl pořádně trénovat a nějak se to všechno nabalovalo jedno s druhým. Skoro dva měsíce se to vléklo.

Může to být nějaký problém Tvé zranění do začátku sezóny?
Těžko říci. Já si myslím, že toho času je dost, abych se do toho dostal. Teď se chci věnovat měsíc plně tréninku, a když tam nebudou nějaké veliké problémy, tak bych to měl zmáknout.

Jak vidíš nový mančaft Bílých Tygrů pro nadcházející sezónu?
Zatím jsou ty výsledky velice pozitivní a uvidíme, jak nám to dlouho vydrží. Samozřejmě, že soutěž, která začíná v polovině září, je o úplně jiném hokeji. Já si ale myslím, že teď kluci měli proti sobě ve Švýcarsku vynikající mančafty a výsledky tam hovořily samy za sebe. Snad v tom budeme pokračovat.

Už jsi mluvil s trenérem, kdo by Ti měl dělat společnost ve Tvé formaci?
Zatím to vypadá, že budu nastupovat sám se sebou. (Smích). Uvidíme, až se dám dohromady. Zatím to vypadá na nějaký hodně křiklavý dres. Zatím jsme se o tom ještě nebavili a ani to není důležité. Samozřejmě, že mě určitě někam zařadí. Já budu momentálně ruční brzda pro kohokoliv, s kým budu hrát. Nejdůležitější je pro mě teď abych dobře potrénoval a aby se mi nevracela žádná zranění.

 
 
Liberecký kapitán při suché přípravě
 
 
Dnešní trénink na ledě pro Tebe díky těm zraněním asi bude náročnější než pro ostatní.
Asi jo. Skočím do rozjetého vlaku, ale jinak to prostě nejde. Jsem rád, že teď mohu začít trénovat. Budu se snažit nemít nějaké další zdravotní lapálie, protože zase stát je jako začít skoro od nuly. Proto jsem si nechal vzít mandle, kvůli kterým jsem neodehrál v loňské sezóně asi dvanáct zápasů. Je to pro mě k dobru do budoucna. Ono není dobrý brát několikrát do roka antibiotika.

V úvodu rozhovoru jsi říkal, že tým má v přípravě slušné výsledky. Cítíš, že by v nové sezóně mohli větší roli hrát mladí kluci?
Doufejme. Mladá krev je vždy důležitá. Když budou takhle hrát, tak je to jen dobře pro budoucnost libereckého klubu. Uvidíme, jak se jim bude dařit v další fázi sezóny.

Petře díky za rozhovor a hodně štěstí v přípravě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení