Akademie Bílí Tygři Liberec

Za uhraný bod jsme rádi, říká liberecký kapitán Petr Nedvěd

Date of publication Author Adam Bagar

O s t r a v a - Patřil tradičně k nejlepším hráčům tygří smečky, přesto po dvou zápasech stále čekal na svou úvodní trefu. Kapitán Petr Nedvěd se dokázal prosadit až ve Vítkovicích. "Byl jsem ve správný moment na správném místě," říká. Jeho branka ke třem bodům nevedla, Liberečtí však z Ostravy odjížděli s cenným bodem.

Někteří diváci na porubském Zimním stadionu nestihli ani zaujmout své pozice a už se drtivá většina z nich mohla radovat z úvodní branky. „Inkasovali jsme velmi nešťastný gól, běžela navíc teprve šestnáctá vteřina hry,“ smutnil liberecký kapitán Petr Nedvěd. Tygři se zvedli, byli Vítkovicím vyrovnaným soupeřem a dostali se dokonce i do vedení. „Hra se následně srovnala, dokázali jsme otočit výsledek, ale závěr utkání byl takový divoký,“ říká kysele a naráží především na několik sporných okamžiků, které se ve třetí tercii odehrály na ledové ploše. „Dali jsme branku, kterou rozhodčí neuznali, rozpárali nám Hořáka (Miloslav Hořava - pozn. red.), což měly být jasné čtyři minuty, ale neodpískalo se to. Konec byl zkrátka hodně divný, což radši nebudu příliš komentovat,“ říká s určitou hořkostí.

Kapitán Petr Nedvěd se ve třetím utkání dočkal a přispěl gólem k zisku jednoho bodu z vítkovické půdy.
Právě závěr utkání byl jasně v režii hráčů s rytířem Vítkem na prsou. Ostravané nejen, že srovnali, ale i v závěrečných minutách a následném prodloužení tahali za delší konec provazu. „Bohužel soupeř pět minut před koncem vyrovnal a poslal zápas do spravedlivého prodloužení. V něm byly Vítkovice lepší. Tam si zasloužily dát branku, ale Pincák (Marek Pinc - pozn. red.) nás výborně podržel,“ chválí Nedvěd svou brankářskou oporu. „Samostatné nájezdy již byly loterií a dopadly tak, jak dopadly,“ naráží na libereckou marnou snahu překonat Romana Málka.

Až ve třetím extraligovém utkání nové sezóny se liberecký centr s třiadevadesátkou na zádech dokázal gólově prosadit. „Odrazilo se to přesně ke mně, já jsem puk pouze zametl do branky. Byl jsem ve správný moment na správném místě,“ usmívá se při popisu svého gólu. I přes dvě vstřelené branky si však dobře hrající Liberečtí nevytvořili příliš brankových příležitostí. „Byl to takový urputný boj, šancí jsme si skutečně moc nevytvořili, ale jsme alespoň rádi za uhraný bod. Za stavu 1:2 jsme však doufali v lepší výsledek,“ dodává sympatický Tygr na závěr svého krátkého povídání.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení