Akademie Bílí Tygři Liberec

Byl to kousek do Národního divadla, okomentoval liberecký kapitán spornou situaci z poslední třetiny

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Bílí Tygři se nadechovali na rozhodující nápor v závěru zápasu s Pardubicemi a měli možnost dokonce přesilové hry. Deset minut před vypršením základní hrací doby ale srazil u východočeské střídačky Petr Nedvěd zezadu jednoho hostujícího hráče a vysloužil si prakticky trest do konce utkání. „Je to časté, že se u nás v lize hráči ponižují k takovým věcem,“ okomentoval zákrok v útrobách Tipsport areny nejzkušenější Tygr.

Dnes jste Pardubice jasně přestříleli, ale nepodařilo se vám dostat puk za Růžičkova záda. Kde hledat hlavní příčinu?
Já nerad používám frázi, že jsme potřebovali trochu víc toho štěstíčka, ale dnes to bylo na místě. Střel jsme dnes měli opravdu hodně, ale některé asi nebyly takové, jaké bychom si asi představovali. Je to obrovská škoda, protože jsme jich měli požehnaně a těch šancí jsme si vytvořili dostatečně na to, abychom dali minimálně aspoň jeden gól. Hokej ale občas takový je. Pro nás je to obrovská škoda, protože to byl minimálně vyrovnaný zápas, ale odchází z něho bez bodu.

 
 
Petr Nedvěd se snaží pláchnout Pivkovi.
 
 
V pátek se vám dařilo v početní převaze, dnes vám ale tahle činnost moc nešla.
Vytvořili jsme si šance, ale bez koření bohužel. Celý zápas tam šance byly, jak v přesilových hrách tak i pět na pět, ale bohužel…

V padesáté minutě jsi byl vyloučen na 2 + 10 minut za naražení zezadu. Jak bys popsal ten moment?
Co se stalo na ledě? Já jsem rád, že jsem se teď v kabině na tu situaci mohl podívat, protože jen těžko bych jí mohl okomentovat. Byl bych k tomu daleko shovívavější, protože na ledě se to kolikrát odehraje velice rychle a nejste si jisti, jak to bylo. Teď tu možnost ale mám, protože jsem si záběr prohlédl v kabině. Já chápu, že rozhodčí to mají hrozně těžké. Nevím přesně, jaký hráč tam přesně byl, ale takový kousek patří do Národního divadla. Bohužel to je 2 + 10. Je to ale špatně. Prostě to tak je u nás v lize, že často se hráči ponižují k takovýmto věcem.

Brali jste v kabině zápas trochu jako revanš za prohrané jarní semifinále play-off?
Je nová sezóna. Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát. Je ale pravda, že se nám proti Pardubicím moc nedaří a teď je to s minulou sezónou pátý zápas v řadě, kdy nás porazili. Je to škoda, ale náš výkon byl dostatečně dobrý na to, abychom vyhráli. Občas ale prostě hokej takový je. Nedá se nic dělat. Musíme tohle zaparkovat a soustředit se na zápas.

Jak velká překážka pro vás dnes byl brankář Růžička?
Sám jsi to viděl. Šedesát minut bez branky. Předvedl dnes vynikající výkon, ale my jsme mu to dnes v některých situacích trochu ulehčili. Přes to všechno ale polapil 42 střel, takže je škoda, že jsme aspoň jeden nedali.

Nesrazila vás trochu branka v závěru druhé třetiny, která byla prakticky do šatny?
Vůbec. My jsme nastoupili zase do třetiny a opět jsme si vytvořili tlak a dostali jsme se do několika šancí. Díky mému trestu 2 + 10 jsme šli z přesilovky a já jsem do konce zápasu už nemohl hrát. Měli jsme šanci hrát přesilovku a najednou jsme už zase neměli. Díky takovému trapasu z jejich strany jsem byl vyloučen.

Ve středu vás ale už čeká další zápas. Co si vzít ze zápasu s Pardubicemi proti Slávii?
I když jsme dnes nebodovali, tak výkon nebyl špatný. Musíme mít stejný drajv, bojovat a přidat nějaké to koření a to jsou góly.

Petře, děkuju za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení