Akademie Bílí Tygři Liberec

Mezi Bílé Tygry míří Petr Vampola

Date of publication Author Radek Šenk

Jednadvacetiletý útočník Vsetína Petr Vampola míří do Liberce, aby pomohl skomírajícím Bílým Tygrům. To, o čem se v kuloárech libereckého klubu šuškalo již delší dobu, začíná nyní nabývat reálné podoby. „Přáli jsme si přistoupit ke změnám již dříve, ale trh v Česku je skutečně velmi omezený. Navíc došlo k trenérské změně a my chtěli, aby se nový kouč mohl důkladně seznámit se současným kádrem,“ řekl manažer Jech (viz. foto). Ve Vampolově případě se jedná o přestup.

K další změně, po příchodu Leoše Čermáka ze Slavie, došlo takřka po třech týdnech usilovného vyjednávání. To nepřestalo ani po odchodu trenéra Jandače. "Trenér má deset dní na to, aby se vyjádřil k případným odchodům z našeho klubu. Sám chce hráče nejprve poznat, než učiníme nějaké rozhodnutí, koho bychom mohli trejdovat. Pan Jandač spolupracuje s novým koučem, po této stránce se snažíme udělat pro úspěch maximum. Na nových jménech neustále pracujeme, to se nezměnilo ani s příchodem trenéra Palečka. Potřebovali bychom najít střelce, hotového hráče však na trhu nenajdete," dodal manažer Jech k současné situaci na v českém hokeji.

Petr Vampola,odchovanec hokeje ve Žďáru nad Sázavou, naskočil do extraligy v sezóně 2000/01 a ve dvanácti utkáních si připsal čtyři body, všechny za asistence. V juniorce vytvořil pravý křídelní útočník údernou formaci s Hudlerem a Kucharczykem. Krátce na to pak zmiňované trio působilo jako jeden útok i v extralize. Vampola platil za agresivního útočníka, který k povedeným technickým kouskům dokázal přidat také dostatečnou tvrdost.

První branku v nejvyšší soutěži zaznamenal ve valašském derby proti Zlínu. Bylo to ve druhém kole sezóny 2001/2002. Vampola si prošel mládežnickými reprezentačními výběry, na světový šampionát dvacetiletých v roce 2002 ale nominován nebyl. V každé z dosavadních tří odehraných extraligových sezón se mladý útočník dokázal zlepšit, vloni mu patřilo s jednadvaceti kanadskými body osmé místo v tabulce produktivity vsetínského klubu. Navíc byl však s devíti plusovými body absolutně nejlepším hráčem Moravanů. V samotném závěru sezóny si útočník odskočil do Kladna, kterému pomáhal na cestě v návratu mezi hokejovou elitu. Nový hráč v liberecké kabině bude působit minimálně do roku 2005, kdy mu končí dosavadní smlouva se Vsetínem, již přebírají Bílí Tygři. „Naším zájmem je uzavřít s Petrem v brzké době nový dlouhodobý kontrakt,“ dodal manažer klubu Ctibor Jech.

Statistiky:

Sezóna     Klub                        Z   G   A   B   TM  
1999-00 HC Vsetín - jun.              39   9  16  25   30
2000-01 HC Vsetín - jun.              49  19  23  42  166
        HC Vsetín                     12   0   4   4   14
        HC Šumperk (1.liga)            2   0   3   3    2
2001-02 HC Vsetín - jun.              17   9  13  22   99
        HC Vsetín                     46   4   9  13   56
2002-03 HC Vsetín - jun.               6   4   9  13    2
        HC Vsetín                     48   7  14  21   48
        HC Vsetín (play-off)           4   0   0   0    2
        HC Vagnerplast Kladno (baráž)  3   0   2   2    8
2003-04 Vsetínská hokejová a.s.       14   1   5   6   22
Celkem v extralize:  4 sezóny        124  12  34  46  150 

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení