Akademie Bílí Tygři Liberec

Na branku už nedostřelím, tak musím víc nahrávat, žertoval po zápase s Vítkovicemi Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c - Hodně dobře naladěn přišel mezi novináře kapitán Liberce Petr Nedvěd. Ale proč by ne, Vítkovice zkosil svými třemi přihrávkami, patřil k nejlepším hráčům na ledě a jeho mužstvo po několika zápasech konečně vyhrálo nad týmem, který jej už straší bezmála skoro dva roky. "Nepříznivá série s Vítkovicemi pro nás byla spíše motivací," přiznal kapitán Bílých Tygrů

Co rozhodlo dnešní utkání s Vítkovicemi?
Pro nás bylo důležité, že jsme dali jako první gól. V minulém zápase proti Karlovým Varům jsme byli jednoznačně lepší, ale prvních deset minut jsme neproměnili několik slibných šancí. Soupeř pak dal gól a nás inkasovaná branka srazila trochu do kolen. Vítkovice momentálně hrají vynikající hokej a jsou na špici extraligy. My jsme věděli, že nechceme hned od začátku zápasu prohrávat a dostat je zpátky do laufu. Snažili jsme se jim vnutit naší hru, což se nám i po většinu zápasu dařilo. Hlavní ale bylo, že jsme dali jako první gól, ten nás trošku uklidnil. Vedení jsme si pak prakticky drželi po celé utkání.

Vítkovice jsou nyní, jak jsi říkal, na špici extraligy. Bylo znát, že hrají úplně jiný hokej než mužstva ze spodní části tabulky?
Na takový zápas je trochu jednoduší se připravit. My jsme potřebovali hlavně doma už konečně bodovat za tři body. Už se nám tu kupí spousta remíz a mimo Litvínova prodloužení nezvládáme. V kabině jsme si po druhé třetině říkali, že musíme ještě více fárat a nedat soupeři šanci, aby vyrovnal.

 
 
Petr Nedvěd: O nepříznivé sérii s Vítkovicemi jsme věděli, byla to pro nás motivace.
 
 
V posledních zápasech jste ale sbírali body docela pravidelně.
Určitě jsme rádi, že bodujeme, protože jsme si i tak udržovali stejnou pozici. Byly tady ale dva až tři zápasy, ve kterých jsme mohli získat plný počet bodů. Když to všechno spočítáme, tak jsme klidně mohli být v čele. Jsme ale zároveň rádi za to, kde se momentálně nacházíme. Před reprezentační přestávkou nesmíme ani trochu polevit. Ještě třikrát máme výhodu domácího prostředí, takže doufejme, že jsme to doma už zlomili.

Dnes jste dali dohromady pět branek, ale za zmínku stojí především akce, kdy jste zvyšovali na 3:1. To jste sehráli poslepu ne?
Byla to opravdu pěkná akce a mockrát se to nepovede. Bylo to příjemné i pro fanoušky, protože kromě zápasu proti Litvínovu jsme měli doma prapodivnou sérii. Diváci pak chodili domů zklamaní a dnes jich přišlo hodně, tak jsme jim to chtěli nějak oplatit. Chtěli jsme jim ukázat nějaké pěkné akce, ale v momentální chvíli bereme i jakýkoliv jiný gól, ať je to od brusle, hokejky nebo hlavy. Když se ale taková akce podaří, tak je vítězství o to příjemnější.

Sleduješ, kolik nahlásí hlasatel diváků v hale?
Ano, sleduju. Bylo to něco kolem 5382?

Skoro, 5343.
Těsně vedle. (Smích).

Pojďme ještě ale zpátky k zápasu. Dalo se nějak z posledních nepovedených utkání nějak poučit?
Právě po dvou třetinách jsme se bavili, jak je důležité nepolevit. Nedat soupeři šanci a nečekat s tím, čím přijde. Samozřejmě jsme nechtěli riskovat a pouštět se do nějakých zběsilých akcí, zároveň jsme ale nechtěli čekat. Důležité bylo, že jsme hned z kraje třetí třetiny využili přesilovku a to nám dalo trochu více jistoty.

Připouštěli jste si tu nepříznivou sérii s Vítkovicemi, která trvá bezmála dva roky?
Samozřejmě. Bavili jsme se o tom po dnešním rozbruslení. Nechtěli jsme, aby to na nás mělo nějaký dopad. Před dnešním zápasem byla nepříznivá série pro nás ještě větší motivace, abychom to zvrátili.

Ty osobně zažíváš v extralize asi nejúspěšnější období.
Daří se mi hodně přihrávat. Já už ale moc branek nedávám, spíš zásobuju kluky přihrávkami. Já už tam asi nedostřelím, takže raději nahraji. (Smích)

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení