Akademie Bílí Tygři Liberec

Plzeň tentokrát byla lepší, přiznává kapitán Nedvěd

Date of publication Author Lucie Mužíková

Druhý zápas na ledě Plzně v této sezóně Tygrům tolik radosti jako ten první nepřinesl. Severočeši sice prohráli těsně 2:3, oproti prvnímu utkání, které opanovali výsledkem 6:1, tentokrát ale tahali svěřenci Jiřího Kalouse za výrazně kratší polovinu provazu. Zajímavé momenty po utkání okomentovali kapitán Petr Nedvěd, brankář Marek Pinc i hlavní kouč Kalous.

Liberečtí Tygři nevstoupili do utkání s Plzní právě nejlépe. Už po necelých dvou minutách prohrávali, když se po pěkné kombinaci indiánů trefil Lammers. "Věděli jsme, že Plzeň na nás vlétne, ale nepohlídali jsme si to, jak jsme chtěli. Bylo určitě nepříjemné, že jsme hned takhle prohrávali," řekl po utkání gólman Tygrů Marek Pinc. Hosté však dokázali ještě do přestávky srovnat krok, když se po kombinaci s Nedvědem trefil Marek Trončinský.

 
 
Marek Pinc: "Je velká škoda, že jsme tady dnes neudělali alespoň bod."
 
 

Jenže Plzeň nastoupila do druhé části snad ještě lépe než do té první a drtila Liberecké jedním útokem za druhým. "Plzeň byla lepší, to je pravda," pokyvoval hlavou zkušený gólman. "Já bych řekl, že to my jsme druhou část sehráli hodně tragicky," nebál se konkrétního pojmenování kapitán Nedvěd. Domácí se pak durdili po dvou verdiktech hlavního sudího, který po konzultaci s kolegou u videa dvakrát odmítl uznat branku. "Byl jsem si naprosto jistý, že to góly nejsou," smál se po utkání trenér Kalous.

"Já jsem si tak jistý u první situace nebyl. Věděl jsem, že jsem puk lapačkou přikryl kousek od brankové čáry, ale také jsem čekal na verdikt rozhodčího. U té druhé jsem si naopak byl stoprocentně jistý. Jasně jsem viděl, že bylo zahráno vysokou hokejkou," popisoval svůj pohled na obě plzeňské šance Pinc.

Přestože Plzeň utekla na rozdíl dvou branek, liberecké šelmy rozhodně zbraně nesložily. V 53. minutě snížil po fotbalové přihrávce kapitána Nedvěda Antonín Dušek a největší šanci hostujícího celku na vyrovnání asi spálil Petr Nedvěd. "Co chybělo té mé střele? No, asi pár centimetrů," usmíval se už po zápase, "chtěl jsem zamířit vysoko, aby na to gólman nedosáhl. To se mi povedlo, ale chyběl kousek štěstí a já trefil spojnici tyčky a břevna."

"Je velká škoda, že jsme v Plzni neudělali alespoň bod. Zvlášť v závěru jsme je hodně tlačili, měli jsme spoustu šancí a plzeňští kluci ani nevěděli, jak všechny naše příležitosti zlikvidovali. Jak říkám, je to velká škoda," povzdychl si Marek Pinc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení