Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři poprvé po reprezentační přestávce urvali tři body. Už jsme to potřebovali, říká kapitán Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Petr Nedvěd strávil ve sparťanském dresu tři sezóny, a tak jsou zápasy proti jeho bývalému celku pro libereckého kapitána vždy něco extra. V posledním klání s týmem Holešovic si připsal dva body za gól a asistenci. „Určitá satisfakce to pro mě je,“ vypověděl lídr Tygrů.

Gratuluji ke vstřelené brance proti klubu, kde jsi působil. To je pro Tebe osobně asi hodně zvláštní moment?
My jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli, protože po přestávce se nám kromě zápasu v Třinci příliš nedařilo. Zápas s Vítkovicemi jsme měli také dobře rozehraný, ale bohužel jsme ho nedotáhli do vítězného konce. Potřebovali jsme dnes nutně bodovat. Já jsem samozřejmě rád za každý gól, co dám. Samozřejmě, že nějaká určitá satisfakce tam určitě je.

 
 
Petr Nedvěd: První třetinu jsme odehráli solidně. Sparta dala gól z jediné akce.
 
 
Sparta se momentálně nenachází v nejlepší herní kondici. Bylo to na ní dnes znát?
Dnes to bylo velice vyrovnané utkání. Samozřejmě, že na nich je vidět bojovnost a snaha. Je to pro ně hodně nepříjemná situace, protože tlak na ně je také obrovský a třeba i dobře rozehrané zápasy nevyhrávají. Když je taková šňůra, tak hráči nemají z čeho těžit a na čem stavět. Je to nezáviděníhodná situace pro ně. My jsme na druhé straně barikády a jsme rádi, že jsme to dnes zvládli, protože jsme věděli, že soupeř je daleko lepší než výsledky napovídají.

Nepodcenili jste ale v první třetině trochu Spartu právě díky jejím špatným výsledkům v poslední době?
Vůbec ne. Nevyplynulo to z podcenění. První třetinu jsme odehráli solidně. Hráli jsme dobře, měli jsme převahu a tlačili jsme soupeře, z čehož jsme měli přesilovky. Pak jsme tam zapomněli Toňáka (pozn. red. Petr Ton) a on se málokdy mílí v samostatných nájezdech. Bohužel jsme pak prohrávali. Já bych to snad řekl, že soupeř měl v první třetině jednu šanci. Občas to tak je, že nedáš a dostaneš. My jsme ale věděli, že máme čtyřicet minut a ještě nějaký gól dáme.

Co jste si říkali před druhou třetinu za stavu 0:1?
Chtěli jsme mít stejné nasazení a malinko lépe odehrát přesilové hry. Hlavně nezapomínat na hráče jako je Toňák a spol., kteří číhají na brejky. Museli jsme si na to dát pozor. Po zbytek zápasu jsme si už ale dávali bacha.

Dnes padlo hodně zvláštních branek a dvakrát se musel dokonce volat videorozhodčí.
Bylo tam pár sporných gólů a rozhodčí se museli jít poradit. Od toho video ale je. Je dobře, že ho máme a nemusíme tipovat, jestli to byl gól nebo nebyl. Mohou se v klidu podívat a mají to k dispozici.

Pojďme k Tvé brance. Neměl jsi strach, že to bylo za hranicí pravidel?
Já jsem ho šel napadat. Přesně jsem to neviděl tak, že bych Davida podtrhnul. Důležité je, že jsme z toho dali gól a definitivně tak zlomili odpor Sparty.

Po jednom klubu, kde jsi působil, budeš hrát proti dalšímu, kde jsi také hrál. S čím vyrukovat na Litvínov.
Litvínov má jednu z nejlepších bilancí na domácím ledě, takže evidentně jim to jde a padá jim to tam hodně zezačátku. Musíme přečkat úvod zápasu, který mají vynikající, hrát dobře zezadu, vyvarovat se oslabení a navázat na dnešní výkon. Mají spoustu šikovných hráčů, kteří umí dát gól.

Petře, děkuji za rozhovor a hodně štěstí v Litvínově.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení