Akademie Bílí Tygři Liberec

Nadělili jsme si pěkný vánoční dárek, okomentoval debakl na Slavii Petr Nedvěd

Date of publication Author Petr Schultz

Praha – Když odjížděli Bílí Tygři na Slavii, asi netušili, co si pro ně připravili domácí za vánoční dárek. Sešívaní v zápase dominovali a nakonec uštědřili Liberci debakl 7:1. Nejtvrdší porážce extraligy v tomto ročníku nezabránil ani nejproduktivnější Severočech Petr Nedvěd.

Petře, čím to bylo, že vám dnešní zápas vůbec nevyšel?
Byla to vánoční nadílka. Bohužel. Dnes jsme byli horší po všech stránkách. Soupeř nás dnes trochu vyučil v jednoduchosti, přímočarosti a využívání brankových příležitostí. První třetinu jsme byli možná malinko lepší, ale paradoxně jsme prohrávali 1:0. Využili přesilovou hru z kraje druhé třetiny a zvýšili na 2:0. Následně přidali další branku na 3:0 a už se to s námi vezlo. Za stavu 4:0 jsme museli hru otevřít a nedokázali jsme to už zastavit. Hráli jsme trochu vabank a soupeř nás za to vždy potrestal. Ke konci zápasu nám ale nic jiného nezbývalo. Můžete hrát zaďoura za stavu 3:0 nebo snažit zápas ještě otočit.

Tohle není první váš debakl v sezóně. Čím si vysvětluješ, že dostanete vždy takový nášup?
Ono se někdy říká, že je lepší prohrát 7:1 než 3:2, ale určitě tak prohrávat nechceme. Je třeba si vzít z dnešního zápasu nějaké ponaučení. Je škoda, že jsme prohráli takhle před Vánoci. Musíme na dnešní prohru rychle zapomenout, protože nás čekají další těžké zápasy. Po Vánocích jedeme do Brna, které také třikrát za sebou prohrálo, takže budou chtít vyhrát. Mají dobrý mančaft a doma jsou vždy silní.

 
 
"Reprezentační přestávky nám evidentě nesvědčí," má jasno liberecký kapitán Petr Nedvěd.
 
 
Co je potřeba podle Tebe zlepšit do dalších zápasů?
Asi všechno. Počínaje rozehrávkou, přesilovky, hru v našem obranném pásmu, jednoduchost u nich ve třetině. Asi bych toho jmenoval hodně. Kromě toho pěkného gólu, co jsme dali, jsme neměli skoro vůbec nic.

Kde hledat příčiny pro nepovedený začátek druhé třetiny?
Přišel tam gól na 2:0 a najednou se to na nás sesypalo. Bohužel už bylo po zápase.

Vidíš jako zlomový gól na 2:0?
2:0 určitě ne a ani 3:0 není ještě v hokeji nic. Spíš rychlost těch branek na nás zanechala něco a z toho jsme se nedokázali vzpamatovat.

Zdá se, že reprezentační přestávka vyloženě škodí Bílým Tygrům. Po finských hokejových hrách jste taky prohráli a stejně to dopadlo i teď po Rusku.
Těžko říci. Asi nám to nesvědčí, ale všichni mají stejné podmínky. Na reprezentační přestávku se ale nemůžeme vymlouvat. Bohužel se nám to stává po každé pauze. Trénovali jsme hodně .... Opravdu nevím .... Možná bychom neměli trénovat vůbec. Je ale pravda, že po minulé reprezentační přestávce jsme prohráli na Kladně a ve druhém jsme dostali doma výprask od Boleslavi. Začali jsme vyhrávat a hrát až po tom debaklu. Nám asi z nějakého důvodu přestávky nějak nesedí. Máme vždy jeden až dva zápasy na rozjezd a pak až vyhráváme. Sám osobně nejsem moc veliký fanda takových reprezentačních přestávek. Já jsem zvyklý hrát, hrát, hrát. Jednou za rok mít možná malou přestávku.

Petře, děkuji za rozhovor a přeju hezké Vánoce.
Také děkuji za rozhovor a všem fanouškům přeju příjemné prožití vánočních svátku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení