Akademie Bílí Tygři Liberec

Výhra byla zasloužená, shodli se Nedvěd s Pincem

Date of publication Author Roman Zajíček

B r n o – Podařené sváteční vystoupení mají za sebou hokejisté Liberce, kteří po velice dobrém výkonu přehráli domácí Kometu v hale Rondo. Dvěma góly se blýskl zkušený kapitán Tygrů Petr Nedvěd, rovněž solidním výkonem se prezentoval gólman Marek Pinc, oba borci byli přizváni k pozápasovému rozhovoru.

Nebýt častých vyloučení, nemuseli bychom se bát o výsledek, říká kapitán Petr Nedvěd

Jako první se mezi novináři ocitl Petr Nedvěd, který se velkou měrou zasloužil o výhru hostů 4:3. Po zápase hýřil spokojeností, nejen že dal dvě branky, ale především se i díky němu Liberec psychicky vzpamatoval z předešlé vysoké prohry na Slavii: „Myslím si, že jsme dvě třetiny měli utkání pod kontrolou, bohužel nás srážela častá vyloučení a v závěrečné části jsme se museli strachovat o výsledek. Naštěstí se nám podařilo jednobrankové vítězství uhájit,“ oddechl si liberecký útočník.

 
 
Kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd dokázal proti Kometě skórovat dvakrát.
 
 

Sice v Česku probíhají Vánoce a poslední dny roku, pro hokejovou extraligu ovšem pauza nenastala. Liberec navíc čekala dlouhá cesta do Brna, což vzhledem ke geografické poloze nebylo rozhodně nic příjemného: „Jsou svátky, ale na to se nemůžeme koukat, musíme pracovat a hrát i přes toto období. Liga prostě chce hrát i na Vánoce, pro diváky je to asi atraktivnější, proto není třeba se tím více zaobírat,“ komentuje Nedvěd dění okolo zimních svátků.

Jak již bylo řečeno, Liberec v minulém kole padl vysoko na Slavii, ovšem žádné pokuty nebo tréninky navíc nebyly uděleny: „I když to byla v Praze poměrně velká nadílka, tak trenér nám dal dva dny volno, abychom si vyčistili hlavu a připravili se co nejlépe na Kometu. Hlavní plán byl odčinit porážku a získat v Brně nějaké body, což se povedlo stoprocentně a můžeme být klidnější,“ říká liberecká třiadevadesátka.

Z Brna se body často nevozí, Liberec zde dokonce nikdy nevyhrál a nezískal jediný bodík, podařilo se to až dnes (včera): „Kometa má vynikající hráče, není to tady lehké jen tak vyhrávat. Musím ale říci, že naše výhra byla v tomto duelu zasloužená, kdybychom jí neumožnili hrát tolik přesilovek, měli bychom klid už dříve a v závěru se nemuseli bát o výsledek. Ale tři body jsou doma, a to je hlavní,“ uzavírá své hodnocení Petr Nedvěd.

O výhře rozhodl skvělý vstup do utkání, myslí si Marek Pinc

V liberecké kabině dlouho po zápase panovala veselá nálada. Hlasité oslavy nebraly konce, aby také ne, náprava ze špatného výkonu v Praze se povedla a navíc se poprvé bodovalo v Brně. Velký díl „viny“ na tom nese i brankář Marek Pinc, který svůj tým nesčetněkrát podržel. I on zhodnotil televizní utkání: „Z výhry mám obrovskou radost, odehráli jsme perfektní utkání a tři body jsou zasloužené. Vůbec si nepamatuji, kdy se nám tady povedlo bodovat, mám pocit, že nikdy,“ usmál se Pinc.

 
 
Marek Pinc pomohl jednadvaceti úspěšnými zákroky ke tříbodové výhře.
 
 

Tygři často dopláceli na disciplínu, hned devětkrát si museli hosté odsedět menší trest, dvakrát za to byli potrestání a dvakrát ve dvojnásobné početní nevýhodě: „To se nám nesmí stávat, byli jsme až příliš často vylučování a Kometa toho dokázala využít. Ovšem při standardní hře pět na pět, jsme byli jasně lepším týmem a výhra je proto zasloužená,“ hovoří podobnou řečí jako jeho kapitán Nedvěd. Co bylo dle libereckého gólmana klíčovým faktorem zápasu? „Určitě vstup do utkání a také to, že jsme si drželi neustále dvoubrankový náskok. Brno muselo dotahovat a ubíralo jim to mnoho sil,“ přemítá Pinc.

Na závěr padl dotaz, jaké byly Vánoce a krátké volno? „Po té zmíněné prohře před pauzou jsme si potřebovali oddechnout, být zase doma s rodinou. Všem nám to prospělo a svátky si myslím užil každý. Spadl z nás obrovský kámen, oslava po zápase byla bouřlivá a znovu jsme se dostali do vyšších pater tabulky, takže jen tak dál,“ ukončil rozhovor Marek Pinc, kterému po utkání gratuloval i brněnský patriot Petr Švancara.

Maličký gólman má zřejmě útočníka Slovácka v oblibě, chce si totiž pořídit jeho dres. Petr Švancara mu slíbil, že to nějak zařídí a ještě jednou ho pochválil za dobře odvedený výkon, i když samotného fanouška Komety asi příliš nepotěšil. Ale i takový je sport a v tomto případě hokej, což „Mercedes“ sám uznal. Liberec si odvezl po zásluze plný bodový zisk.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení