Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Klíčová byla branka v závěru první třetiny

Date of publication Author Petr Schultz

L i b e r e c – Těsně před tím, než odešel Petr Nedvěd do zámoří, odehrál jednu sezónu v mládežnickém týmu Litvínova. V utkání osmatřicátého kola se do branky Benziny trefil jednou a přidal k tomu ještě dvě nahrávky. V kanadském bodování extraligy se drží stále v první pětce a na prvního Vlasáka ztrácí dvanáct bodů. „Za body jsem samozřejmě rád, ale už jsem trochu starý, abych honil nějakou produktivitu,“ pousmál se nejstarší muž v sestavě Bílých Tygrů.

Bílí Tygři sehrají během ledna osm domácích zápasů a tři mače už jsou minulostí. V prvním proti Třinci sice prohráli 3:2, ale ve druhém stejným rozdílem porazili zase Spartu. Se třemi body byli v úterý spokojeni, s předvedenou hrou nikoliv. V utkání proti chemikům ale dali zapomenout na nejistou hru z minulého kola a získali přesvědčivou výhru 6:3. „Hrálo se hodně nahoru – dolů, což nám samozřejmě vyhovuje,“ hodnotil z kraje rozhovoru Petr Nedvěd zápas. „ Každopádně jsme dnes podali mnohem lepší výkon než proti Spartě. V předchozím utkání jsme v úvodu hodně postávali, nebruslili a horko těžko jsme ve třetí třetině šli do vedení. Zápas byl takový nemastný – neslaný,“ vrátil se ještě k duelu s týmem z Holešovic.

 
 
Petr Nedvěv v sezóně: 42 bodů (10+32)
 
 
Severočeši udeřili s chemiky hned z kraje zápasu, kdy otevřel listinu střelců Bartovič. Žlutočerní sice srovnali, ale těsně před odchodem do šaten zasadili Liberečtí svému soupeři zřejmě zásadní ránu. „Jsou to klíčové momenty. Je to podobné jako když se vám povede začátek zápasu a vedete o dvě branky. Vždy je důležitých prvních pět a posledních pár minut. Dnes se nám tohle povedlo a zřejmě to byl zlomový okamžik zápasu,“ mluvil liberecký kapitán o důležitosti dvou branek z první dvacetiminutovky.

Jeho formaci ve složení Kudrna, Nedvěd, Dušek se po Vánocích daří a například ve dvou posledních zápasech nasbírala dohromady devět kanadských bodů. „Odvíjí se to také od toho, že jsme v tabulce hodně vysoko. Nálada v mančaftu je úplně jiná než v posledních dvou sezónách, kdy jsme to honili vše na poslední chvíli.“

Díky dalším třem kanadským bodům proti Litvínovu si navíc devětatřicetiletý forvard upevnil svou pozici v TOP 5 nejproduktivnějším hráčů soutěže. Před ním už jsou pouze nedostižní indiáni Straka s Vlasákem a o jeden bod před ním je šikula Leška (43. bodů). „Náskok Vlasáka a Straky se nedá dohnat,“ přiznal Petr Nedvěd s úsměvem. „Důležité pro mě je, že bodujeme a jsme nahoře jako mančaft. Dobré výsledky týmu se pak odráží v individuálních statistikách. Samozřejmě, že jsem rád, ale už jsem trochu starý, abych honil nějakou produktivitu,“ dodal stříbrný olympijský medailista z Lillehammeru.

V zápase byl vidět i nový přírůstek v tygří smečce Milan Bartovič. A co říká o staronové posile týmu hráč, který má přes tisíc startů v NHL? „Takový hráč v extralize v momentální chvíli není a on je jedinečný. Je dostatečně rychlý, dokáže přebruslit jakéhokoliv hráče a pro ostatní připravuje místa k zakončení nebo zakončí sám. Soupeřům znepříjemňuje život také tím, že se dokáže dostat rychle do brejku,“ zakončil rozhovor lídr týmového bodování.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení