Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři podali podnět k disciplinární komisi

Date of publication Author Tisková zpráva

Bílí Tygři podali podnět k disciplinární komisi na projednání zákroku útočníka HC Slavia Praha Doležala na kapitána Petra Nedvěda, který se stal ve 2. čtvrtfinálovém duelu play-off v čase 47.38.

Doležal při zákroku ve středním pásmu zasáhl kolenem Nedvěda, který následně pro zranění musel odstoupit ze zápasu a reálně hrozí jeho absence v dalším (-ch) utkání(-ch). Dle názoru klubu šlo o zákrok s vědomým a úmyslným pohybem, navíc k němu došlo v součinnosti s dalším útočníkem Slavie Mickou, který Nedvěda srazil zezadu.

Ctibor Jech
Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:

„Úvodní dva duely měly náboj play-off, vřelo to na ledě i v hledišti. Podobný styl hokeje a nasazení očekávám i nadále. Myslíme si, že obě dosavadní utkání byla vedena fér, až do zákroku na Petra Nedvěda ve třetí třetině druhého zápasu. Tento zákrok byl sehrán úmyslně a cíleně ze strany hráčů Slavie a ti za něj musí nést odpovědnost. Budeme věřit a doufat, že tento okamžik nevyřadil Petra z dalších bojů v play-off. Z těchto důvodů jsme se rozhodli nechat přezkoumat tento zákrok disciplinární komisí ČSLH. Nešlo totiž o první pokus atakovat Petra Nedvěda v tomto utkání, v tom se plně ztotožňujeme s vyjádřením trenéra Pešána při tiskové konferenci po utkání.

Zrovna tak jsme poslali komisi rozhodčích k prověření některé rozhodnutí či nerozhodnutí rozhodčích v obou utkáních. Za všechny jde především o rozhodnutí u 5. branky Slavie v 1. čtvrtfinálovém utkání, o které si myslíme, že neměla být uznána.

Jsme informováni, že podnět k disciplinární komisi podala i Slavia, která si navíc stěžovala na pořadatelskou službu duelu. Za tuto skutečnost se hostím omlouváme, pro další utkání pořadatelskou službu posílíme, protože o excesy fanoušků nestojíme. Vyzývám tímto naše fanoušky, aby v žádném případě nevhazovali na led a do prostoru pro hráče žádné předměty. Případnou sankci ze strany vedení soutěže totiž budeme nuceni vymáhat právě na vinících těchto incidentů.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení