Akademie Bílí Tygři Liberec

Hra v obranné třetině, tam máme největší problém, přiznává po třetím utkání série Petr Nedvěd

Date of publication Author Ondřej Flanderka

Veliký otazník visel nad startem libereckého kapitána Petra Nedvěda před třetím utkáním čtvrtfinálové série mezi Bílými Tygry a pražskou Slavií. Zkušený forvard se nakonec stihl dát během dvoudenní pauzy natolik do pořádku, že ve středu byl připraven naskočit. Prohře Severočechů v poměru 2:5 ani on ale v O2 areně nezbránil. „Výkon rozhodně nebyl optimální, Slavia vyhrála zaslouženě,“ hodnotil vystoupení Tygrů Petr Nedvěd po prvním utkání série v hlavním městě.

Petře, jak to vypadá s tvým zraněním, a kdy ses rozhodl, že nastoupíš do utkání?
Rozhodl jsem se dneska ráno po rozbruslení. Nakonec to vydrželo celý zápas, to ale v momentální chvíli není důležité, protože jsme prohráli a výkon jsme dnes nepodali dobrý. Jako mančaft musíme zítra mnohem víc zabrat, protože nemůžeme pustit soupeře do vedení 3:1 na zápasy.

Asi se shodneme, že dnešní výkon Tygrů nebyl optimální…
Nikdo z nás nepodal takový výkon, jaký by si přál. Teď už se s tím nedá nic dělat, zítra ale musíme začít úplně jinak od první minuty a dostat soupeře daleko víc pod tlak.

 
 
"Ve čtvrtek musíme začít úplně jinak. Soupeře musíme dostat víc pod tlak."
 
 
Zápas opět ovlivnilo špatné střídání Liberce, po kterém jste inkasovali na 2:3. Co se tam přesně stalo?
Jsou to situace, které se odehrávají ve vteřině a někdy se to prostě nepovede, tak jak má. Myslím, že to ale není náš hlavní problém, který teď musíme vyřešit.

A co je tedy tím hlavním problémem?
Především hra v naší obranné třetině. Tam máme v momentální chvíli největší problém. Když tohle vyřešíme, tak věřím, že sílu v útoku máme, je tam dost hráčů, kteří umí dávat góly. A když to shrneme, tak nejlepší obrana je útok a my musíme hrát mnohem víc na soupeřově půlce. Dnes jsme u nich nestrávili moc času, oproti těm zápasům v Liberci. Vůbec jsme je nedostávali pod tlak, z toho pak logicky nemohou padat góly.

Co emoce dnes na ledě? Jaké to podle Tebe bylo utkání z tohoto pohledu?
Myslím, že dnešní zápas byl klasický v play-off. Hrálo se tvrdě, ale nic zákeřného tam podle mě nebylo.

Za Slavii dnes nastoupil Doležal s číslem 71. Nicméně to byl bratr Jiřího Doležala, který tě v minulém utkání zfauloval, Tomáš Doležal. Všiml sis toho?
Ne, abych pravdu řekl tak vůbec ne.

Na ledě Slavie jste prohráli už potřetí v řadě a ani v těch předcházejících utkáních v O2 areně nebyly letos výkony Liberce optimální. Nemáte to už trochu v hlavách, že se tady týmu nedaří?
Je pravda, že ty výkony tady ani před tím nebyly nejlepší, ale nemyslím si, že to je v hlavách. Výkon ale musíme zlepšit.

Čím je Slavia doma tak nepříjemná?
Už jsem to říkal před touto sérií, že není náhoda, že porazili v předkole Vary, které mají myslím velmi silný tým, takže už proto je tady Slavia zaslouženě. Mají navíc nejzkušenější obranu v lize, výborného brankáře a góly umí dát taky. Na druhou stranu máme natolik výborný mančaft, že bychom měli hrát líp než dneska. Z téhle porážky se musíme ponaučit a pak už jí někde zaparkovat.

Po té dnešní prohře máte trochu nůž na krku, protože pokud by nevyšel i ten zápas ve čtvrtek, tak už by to bylo hodně vážné…
Je to tak. Je to jednoduchá matematika. Ale tak to bylo i po prvním zápase v Liberci. Kdybychom ten druhý nezvládli a nechali jít soupeře do vedení 2:0 na zápasy, tak by to ještě nebyl konec série, nicméně by to bylo už o moc komplikovanější. Teď je to v podstatě na stejné situaci. Zítra potřebujeme vyhrát.

Petře, díky za rozhovor. Hodně štěstí ve čtvrtečním utkání.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení