Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Od druhé třetiny jsme byli lepší, na tomto výkonu se dá stavět

Date of publication Author Lukáš Šonský

L i b e r e c - Severočeši první krok k otočení nepříznivého stavu čtvrtfinálové série zvládli, na vlastním ledě Slavii udolali a vynutili si šestý zápas. Rozhodující trefu si připsal kapitán Petr Nedvěd, jenž se tři minuty před koncem trefil do prázdné branky. Libereckou "93" jsme po skončení duelu v útrobách Tipsport areny vyzpovídali.

Bílí Tygři měli před sobotním kláním nůž na krku. Pokud by Slavia pod Ještědem podruhé v sérii uspěla, Libereckým by skončila sezóna. Úvod zápasu byl hodně opatrný, poté však diktovali tempo hry především Pražané. "Chtěli jsme hrát již od prvních minut svoji hru, ale zprvu se nám to moc nedařilo. Naštěstí nás v důležitých momentech podržel Tomáš Vošvrda, který svými zákroky zastavil několik hostujících přečíslení," vyzdvihl výkon svého brankáře liberecký kapitán. Od druhé třetiny ale přebrali útočnou aktivitu na své hole Severočeši. "Náš herní projev se postupem času zlepšoval, na tomto výkonu se dá stavět. Pokud se budeme držet zadaných pokynů také v pondělí, máme šanci na úspěch," prozradil Nedvěd.

 
 
"Tomáš Vošvrda nám na začátku hodně pomohl, poté jsme již hráli svoji hru," řiká Nedvěd
 
 
Slavia sáhla v závěru duelu za nepříznivého stavu poměrně brzy ke hře bez brankáře, která byla umocněna také dvojnásobnou početní převahou. Domácí kapitán poté střelou do opuštěné brány rozhodl. Vladimír Růžička odvolal Kopřivu z branky již tři minuty před koncem, Petra Nedvěda brzký tah červenobílých nepřekvapil, "Záleží na trenérovi, ale myslím si, že je to správný krok. V posledních minutách se hraje vabank, stát se může všechno."

V pondělí cestují Bílí Tygři opět na led soupeře, kde potřebují znovu uspět. Liberecký kapitán věří v další úspěch svého celku. "Musíme hrát podobně jako dnes, důležitá bude první třetina. Stát se ale může všechno, je to sport. V poslední minutě může soupeř za nerozhodného stavu vstřelit branku a končíme. Věřím však, že se nám podaří uspět a vrátíme sérii zpět do Liberce," burcuje severočeský tahoun.

Modrobílým se na ledě O2 areny v letošní sezoně nedaří, v moderní hale zatím prohráli všechny čtyři zápasy. Kapitána libereckého týmu ovšem pohled nedávné minulosti nikterak neděsí. "Předchozí neúspěchy v Praze musíme hodit za hlavu a soustředit se na nadcházející zápas. Špatnou bilancí se nesmíme zabývat, koukáme se hlavně dopředu. Každé utkání je jiné," zakončuje své povídání Petr Nedvěd.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení