Akademie Bílí Tygři Liberec

Poslední domácí utkání před Vánoci

Date of publication Author Radek Šenk

Blíží se vánoční svátky, a protože Svijanská aréna uvidí liberecké hráče v dnešním utkání s Energií Karlovy Vary naposledy, nemohli jsme oslovit nikoho jiného než prezidenta Bílých Tygrů Petra Syrovátka. „Chtěl bych jménem celého hokejového klubu popřát našim fanouškům krásné Vánoce a mnoho hokejových zážitků. Rád bych vám všem poděkoval za přízeň a podporu Bílých Tygrů během celé sezóny. Těšíme se na vás ve zbytku roku i v novém roce 2004.“

„Chtěl bych poděkovat všem našim příznivcům, že v posledních utkáních dokázali vytvořit tak nádhernou atmosféru, která byla sedmým či osmým libereckým hráčem na ledové ploše. Velmi pečlivě sleduji názory našich příznivců, často čtu diskusi na klubovém fóru, vidím, jakým způsobem se dává dohromady tygří fanklub. Rád bych vám za tuto naši podporu poděkoval.

Jsem rád, že po dlouho očekávaných a avizovaných změnách v kádru i na trenérském křesle se konečně dostavily výsledky a my jsme začali předvádět kvalitní hru, která dokázala přivést lidi zpět na stadion. Musím zde zopakovat, že jsme nechtěli bezmyšlenkovitě zasahovat do týmu a měnit naše hráče za nabízené neadekvátní náhrady. To se, myslím, nakonec ukázalo být správnou volbou, všichni z nových hráčů se ukázali ve velmi dobrém světle.

Poslední místo v tabulce na nás mělo pozitivní vliv, hráči si uvědomili, že bez zodpovědnosti, spolupráce a sebeobětování se ve prospěch kolektivu, nelze v hokeji uspět. Dnes je dobře vidět morální síla celého mužstva, musíme se ale všichni snažit, aby sedmi zápasová šňůra bez poznání porážky nebyla pouhým záchvěvem, ale měla trvalý charakter na cestě do play-off. Musím se zde ohradit proti jistým spekulacím, které se v poslední době objevily kolem mé osoby. Chceme být transparentním klubem, jak po stránce finanční, tak vzhledem ke vztahům s našimi fanoušky a diváky, samozřejmě i ve vztahu klubového managementu. Chceme, aby Liberec a občané města viděli ten nejlepší hokej v co možná nejkvalitnější podobě. Jsme všem příznivcům velmi vděční, že na nás nezanevřeli v době výsledkové krize a neustále nás podporovali. Nejen hráči, vy všichni máte velký vliv na poslední úspěšné období.

Klub se snaží udělat pro vytyčené cíle maximum, opakuji, že chceme do play-off, kde bychom se rádi důstojným způsobem zhostili své šance. Tím mám na mysli, že nechceme vystupovat v roli jasného outsidera a být pouhým účastníkem nadstavbové části.

Noví hráči, kteří se v týmu objevili, měli pozitivní vliv na vzestup Bílých Tygrů. Martin Ťupa přinesl do obranných řad potřebné zkušenosti, rozvážnost a klid. Liberec inkasoval v posledních utkáních pouze dvakrát tři branky, v ostatních případech si obrana vedla ještě lépe. Také druhý hráč, který je v Liberci na měsíční hostování, jež vyprší tento týden, Igor Rataj odvedl kus dobré práce. Jeho výkony pozvedly náš útok, bohužel, Igor se zřejmě vrátí do Znojma.

My se proto snažíme najít vhodné hráče a přivést je pod Ještěd. Probíhají jednání s hokejisty, kteří nejsou spokojeni s vlastním vytížením v některých evropských klubech a mohli by se u nás realizovat. Samozřejmě pokud se vrátí Michal Straka, věříme, že se jeho schopnosti opět naplno projeví a on bude podávat výkony, které jménu, jež si v extralize vytvořil, odpovídají. Michal je kvalitní centr a z posledních výkonů v dresu Orlů je vidět, že i on se dostal do pohody. Věříme jeho zkušenostem a práci, jež předváděl na ledě i v kabině v loňské sezóně.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení