Akademie Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner pod lupou Tygří redakce

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Na Tygřím facebooku si tentokrát fanoušci libereckého celku vybrali ostrého obránce Lukáše Dernera, který posbíral více hlasů než mladý bek Petr Ulrych a odvážný útočník Dalibor Bortňák. Specialistu na oslabení jsme sledovali v posledním utkání a nyní Vám přinášíme nejzajímavější momenty z jeho působení na ledě.

Důležité momenty libereckého beka v utkání

1:03 - Lukáš poprvé v utkání nastupuje na ledovou plochu v obranné dvojici s Davidem Kajínkem. Při svém třináctivteřinovém střídání se mu podařilo zastavit náznak třineckého protiútoku v neutrálním pásmu.

5:42 - Po 37 vteřinách jeho třetího střídání se Tygrům podařilo vstřelit gól na 1:2. Vstřelil ho Tomáš Klimenta a jak už to bývá, Lukášovou prací bylo pokrýt modrou čáru, aby nevznikl protiútok. Z úspěchu tak vyšel individuálně bez bodu.

10:47 - Na trestnou lavici odchází Michal Bárta a Derner si tak připisuje první vteřinky v oslabení. Po chvilce rozdal také svůj první hit v utkání, k neúspěšnému protiútoku Petra Nedvěda s Tomášem Urbanem se však nepřipojuje.

Lukáš Derner je známý svou tvrdostí, takže občas skončí v brance místo puku právě on.

25:35 - Po pěti minutách druhé třetiny si Lukáš připisuje svou první střelu na branku. Ta byla ovšem neúspěšná, jelikož ji brankář Hamerlík bez problému zastavil.

28:13 - Lukáš se dostává na pět vteřin do své první přesilovky v zápase a začíná tak i své nejdelší střídání v celém střetnutí. V 93 sekundách se mu povedlo nahodit puk přesně na Hamerlíkovu branku, což mu přičetlo druhou a také poslední střelu v utkání.

38:12 - Do přečíslení 2 na 1 se dostávají Oceláři David Květoň a Radek Bonk. Prvně jmenovaný se snažil přihrát specialistovi na buly, ale puk zastavila Dernerova hůl. Květoň poté ještě zkoušel střílet, Pinc si však s pokusem poradil.


50:32 - Hned na začátku svého střídání ve třetím dějství si připisuje ostrou ránu, která byla ovšem nepřesná. Následovně se zapomněl v útočné zóně a Marek Trončinský musel za něj zlikvidovat třinecké přečíslení.

55:20 - Liberecké obraně utekl Radek Bonk, což se Lukášovi podařilo vyřešit pouze za cenu trestného střílení. Do branky se proti Bonkovi postavil Tomáš Vošvrda, který jeho pokus vychytal.

59:54 - Lukáš opouští ledovou plochu naposledy v úterním utkání. Ve svém posledním střídání si připsal dvě přesné přihrávky a jedno nahození.


Osobní statistiky:
Ice-time celkem: 16:20 Ice-time v přesil.: 00:05 Ice-time v oslab.: 04:40 Počet střídání: 25 Přesné přihrávky: 6 Nepřesné přihrávky: 1 Střely: 2 Zblokované střely: 2 Hity: 6 Vyhraná vhazování: 0 Prohraná vhazování: 0
Góly: 0 Asistence: 0 Body: 0 Trestné minuty: 0 +/-: +1

Lukáš Derner hodnotí svůj výkon:
"Dostali jsme v utkání dva rychlé góly a museli jsme se z toho oklepat. Podařilo se nám ale v zápětí dát gól, takže jsme cítili šanci, že můžeme zápas otočit. Já jsem se cítil dobře až na závěr, kdy mi přeskočil puk hokejku a Radek Bonk jel čtyři minuty před koncem sám na branku. Taková situace by se mi vůbec neměla stávat. Můžu poděkovat Tomáši Vošvrdovi, který jeho trestné střílení vychytal a asi mě to něco bude stát. Jsem rád, že jsme dnes bodovali“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení