Akademie Bílí Tygři Liberec

Na programu je severočeské derby

Date of publication Author Josef Šebesta

K dalšímu utkání hokejové Tipsport extraligy zajíždějí Bílí Tygři na led Chemopetrolu Litvínov. Svěřence trenéra Palečka nečeká nic jednoduchého, souboj desátého s aktuálně jedenáctým celkem (Liberec) věstí, že v neděli se bude hrát o šest bodů. Poprvé se na ledě „chemiků“ ukáže v tygřím dresu Martin Ťupa (viz. foto), který byl v polovině listopadu vytrejdován za Krsteva.

Liberec se po reprezentační přestávce rozjížděl pomaleji než tomu bylo v předcházejícím období. Z pěti utkání vyválčili Palečkovi svěřenci stejný počet bodů. Všechny byly z domácího prostředí, kde Tygři přehráli v prodloužení Pardubice a naposledy se radovali v pátek proti Českým Budějovicím.

„Potřebujeme body potvrdit na stadionech soupeřů. Právě v Litvínově se hraje o šest bodů a my musíme uspět,“ je si dobře vědom důležitosti utkání trenér Paleček. Liberec dokázal naposledy loupit ve Znojmě, další tři duely nebyly herně ani výsledkově úspěšné.

Litvínov je na tom ještě hůř. Na tříbodovou výhru čeká čtyři utkání, naposledy se radoval v domácím prostředí 28. prosince, kdy deklasoval Třinec. Od té doby jako když utne. „Chemici“ získali jediný bod za porážku v prodloužení se Slavií, v ostatních případech se radoval soupeř.

V pátečním utkání nevstřelili svěřenci trenéra Výborného Zlínu ani branku a prohráli 0:3.

Paradoxní je, že v letošních vzájemných utkáních se „chemici“ radovali, když proti Zlínu dokázali uspět. Na svém ledě Liberec deklasovali vysoko 7:0. Z druhého duelu ve Svijanské aréně odešel Litvínov z ledu poražen 0:3, před tím prohrál i v domácím prostředi s „medvědy“ 1:4. Potvrdí se i do třetice tato vzácná shoda náhod?

Liberec je kompletní, v brance dostane příležitost opět Pavel Falta, v centru první pětky se objeví Vampola, který v ní odehrál již zápas s Jihočechy. Od posledního vzájemného měření sil se v Litvínově objevili dva noví hráči. Z Vítkovic přišel výměnou za Pince Roman Kaděra, ze slovenské Žiliny pak další útočník Michal Hreus.

Očekávané sestavy:

Litvínov: Mařík - Droppa, Poživil, Hranáč, Skuhrovec, Veber, Krstev, Klobouček - Kaděra, Hübl, Žemlička - Balázs, Hreus, Kubinčák - Havel, Říha, Prorok - Trávníček, Martinec, Gombár.

Liberec: Falta - Čakajík, Holub, Jiruš, Šmíd, Ťupa, Jiří Hanzlík - S. Procházka, Kašpařík, Novák - Hašek, Vampola, Čermák - Rozsíval, Plodek, Korhoň.

Poslední vzájemný duel:

26.kolo - neděle 23.11.2003, 18:00
HC Bílí Tygři Liberec - HC Chemopetrol Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 20. Nedvěd (Ťupa), 27. Čermák (Čakajík), 47. Novák (Kašpařík, Procházka).
Rozhodčí: Husička - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 3153.

Liberec: Svoboda - Šmíd, Jiruš, Čakajík, Moravec, Nedvěd, Ťupa - Čermák, Rataj, Hašek - Novák, Kašpařík, Procházka - Korhoň, Vampola, Rozsíval - Plodek, Hájek, Verčík.
Trenéři: Paleček, Dvořák, Nedvěd st.
Litvínov: Jarina - Poživil, Kroupa, Hranáč, Droppa, Klobouček, Krstev - Trávníček, Kubinčák, Gombár - Kašpar, Hübl, Žemlička (21. Martinec) - Balázs, Havel, Prorok - od 48. min. navíc Rolínek.
Trenéři: Výborný, Hübl, Hynek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení