Akademie Bílí Tygři Liberec

Pod lupou se proti Mladé Boleslavi ocitl Dalibor Bortňák

Date of publication Author Martin Zíta

L i b e r e c - I v zápase s Mladou Boleslaví si liberecká redakce posvítila na jednoho z domácích hráčů. Tentokrát si fanoušci ve facebookové anketě vybrali jednoho z mladíků v tygřím kádru, Dalibora Bortňáka. Ten tak v anketě předčil spoluhráče ze čtvrté formace Petra Kicu a také obránce Davida Šticha.

3:56 - Dalibor Bortňák se dostává poprvé v zápase na ledovou plochu. Děje se tak ve čtvrté formaci, kde mu jsou spoluhráči Michal Bulíř a Petr Kica.

14:28 - První šance vytáhlého forwarda. Slovenský mladík se protlačil skrz boleslavskou defenzivu a mezi kruhy se dostal ke kotouči, ovšem jeho střela skončila pouze na Hüblových betonech.


31:05 - Mládežnický reprezentant se dopouští hry proti pravidlům. Naštěstí pro něj a celý tým se jedná pouze o přihrávku rukou, vyloučení tedy nenásleduje.
Dalibor Bortňák se nebojí předbrankového prostoru, ostatně jeho fyzické parametry ho k tomu předurčují.
44:58 - Poměrně kuriózní situace nastává necelých pět minut po startu třetí periody. Bortňák naskakuje na led, současně je hostujícím Baldwinem faulován jeden z domácích hráčů a rozhodčí vylučuje. Na přesilovku naskakují zkušení hráči vedeni Nedvědem a Bortňák tak na ledě tráví jen tři vteřiny. Pravděpodobně tedy jeho nejkratší střídání v kariéře.

50:45 - V podstatě jako celý zápas plní Dalibor společně se čtvrtou pětkou spíše defenzivní úkoly a nejinak tomu bylo i ve třetí třetině, kdy se neúnavně věnovali forecheckingu.


65:00 - V prodloužení se sice liberecký útočník na led nepodíval, ovšem jeho chvíle ještě přišla v nájezdech.
65:00 - Jako třetí liberecký hráč se na nájezdy staví Dalibor Bortňák, který vzhledem k tomu, že Nedvěd za domácí proměnil a boleslavští neproměnili ani jeden ze dvou pokusů, může zápas ukončit. ‚Jednadevadesátka‘ se rozjíždí na pravý kruh, z něj sjíždí na střed a vysílá tvrdou střelu na Hüblovu klec. Tu ovšem netrefuje a jeho pokus končí v ochranné síti.

Osobní statistiky:

Ice-time celkem:    6:52
Počet střídání:       12
Přesné přihrávky:      3
Nepřesné přihrávky:    1
Střely:                1
Zblokované střely:     0
Hity:                  0
Vyhraná vhazování:     0
Prohraná vhazování:    0

Góly: 0 Asistence: 0 Body: 0 +/-: 0 Trestné minuty: 0

Dalibor Bortňák hodnotí svůj výkon:
„V zápase jsem se cítil dobře, i když jsem nastupoval ve čtvrté formaci, která na ledě moc prostoru nedostávala. Ale i tak jsme si vytvořili nějaké příležitosti. Myslím si, že se hrálo ve vysokém tempu. Dostal jsem důvěru také na samostatný nájezd v závěru, ale bohužel jsem neuspěl. Na tréninku se mi přitom nájezdy celkem daří.“

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení