Akademie Bílí Tygři Liberec

Dostáváme se z toho, ale nesmíme polevit, míní kapitán Nedvěd

Date of publication Author Martin Zíta

L i b e r e c - Liberečtí se pomalu dostávají znovu do formy, kterou se pyšnili v říjnu a listopadu minulého kalendářního roku, když vyhráli počtvrté v řadě. Velkou měrou se na kanonádě proti Kladnu podílel kapitán Petr Nedvěd (1+3), jenž po zápase sdělil své dojmy i názory. "Pro mladé hráče je důležité sebevědomí a to teď máme," řekl mimo jiné na adresu mladších spoluhráčů.

Petře, na Kladno se Tygrům letos doma daří, první zápas 6:0, dnes 8:2, jsou Rytíři oblíbeným soupeřem?

To se asi nedá úplně takhle říct, ale je pravda, že nám tyhle zápasy vyšly, hlavně střelecky. Na druhou stranu na Kladně jsme vyšli na prázdno a já si tam zlomil čelist.

Dnes jste stříleli i v oslabení, jak se tam ty situace, do kterých jsi se výrazně zapojil, semlely?

Tak ten můj gól, tam Honza Výtisk vystartoval na Pavla Pateru, který puk ztratil a dostal jsem se k němu já. Pak jsem tam měl dost místa a v takové situaci byl můj úkol dát branku a padlo to tam. U té druhé tam pomohlo hodně i štěstí. Sice jsem věděl, že Martin Čakajík tam někde je, ale byla to přihrávka z nouze, protože přede mnou už byl hráč a já neměl kam jinam.

I díky těmto dvěma situacím jsi se vrátil zpět do čela produktivity. Čekal jsi návrat na toto místo tak rychle?

 
 
Důvodů k radosti měl Petr Nedvěd v zápase hned osm. Přímo na ledě pak ruce mohl vztyčit hned čtyřikrát.
 
 
To jsem určitě nečekal. Nebudu říkat, že za to nejsem rád, ale náš hlavní cíl v současnosti byl dostat se z té bryndy, ve které jsme byli. Dnes jsme vyhráli, jestli se nepletu, čtvrtý zápas v řadě a naštěstí se dostáváme na tu druhou stranu, než jsme byli třeba před čtrnácti dny. Ale nesmíme polevit, teď nás čeká několik zápasů se silnými týmy a budeme muset makat na sto procent, abychom si přivezli nějaké body.

Důležitá je i psychika a dnes jste ani v nejmenším nepřipomínali tým, kterým jste byli před čtrnácti dny...

Tak ono se pochopitelně hraje úplně jinak, když máte v zápase takový polštář, jako jsme měli. To pak jde sebevědomí hodně nahoru a hráč si dovolí, co normálně ne. A pro nás je v současné chvíli to sebevědomí hodně důležité, máme v týmu sice pár hodně zkušených hráčů, ale je tady i dost mladých kluků, nebo těch, co toho nemají odehráno až tolik a právě pro ně je sebevědomí ohromně důležité, protože pak předvádí skvělé výkony. A dnes jsme viděli, že pokud hrajeme všichni v pohodě, tak to takhle vypadá.

Jedním z výrazných momentů zápasu bylo také vyloučení Davida Šticha do konce zápasu. Jak na to reagoval tým, vyburcovalo vás to ještě víc?

To určitě. Já to sice úplně neviděl tu předcházející situaci, ale podle všeho to faul byl. A my si zkrátka gólmana chránit musíme, bylo to tak správně. Bohužel z té potyčky vyplynulo tohle oslabení, které nás ale naštěstí nakoplo a ještě jsme v něm dali dva góly. Můj názor je ale ten, že i kdyby se na úkor toho prohrálo, ovšem tohle se netýká play off, tam už je situace jiná, tak svého gólmana musíme bránit. Nemůžeme si nechat najíždět do gólmana, to zkrátka nejde.

Jaký je tedy tvůj obecný názor na pěstní souboje?

Je to prostě součást hokeje. Tady jsem spíš nepochopil následné tresty. David dostal do konce zápasu a jejich hráč nedostal vůbec nic. Přitom odstrčil rozhodčího a jasně se chtěl prát taky, to že mu pak David naložil, na to by se snad koukat při rozdávání trestů hledět nemělo. Jediné, co jsem očekával bylo, že by David dostal dvě minuty za vyvolání rvačky, ale moc jsem tomu nerozuměl. Stejně jako trestu do konce utkání. To je tady nějaký nesmyslný výplod, že se dává trest do konce zápasu. Podle mě by se mělo dát třeba deset minut a potom možnost návratu do hry, vyloučení do konce zápasu je nesmysl. Bitky do hokeje jednoduše patří.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení