Akademie Bílí Tygři Liberec

Určitě je lepší hrát s Petrem Nedvědem, než proti němu, říká s nadhledem nová posila Bílých Tygrů Vladimír Roth

Date of publication Author Redakce

Novou posilou Bílých Tygrů se těsně před uzávěrkou přestupního termínu stal obránce Vladimír Roth, který do Liberce přišel z pražské Slávie na hostování do konce letošní sezóny, výměnou za Antonína Duška. Jednadvacetiletý tvořivý bek se narodil v Ústí nad Labem, kde také (nejen) hokejově vyrostl. V dorostenecké kategorii přestoupil do pražské Slavie, odkud nakoukl do mládežnických reprezentací. Jako junior odehrál dvě sezóny v Ontario Hockey League a poté se vrátil znovu do Slavie. V letošní sezóně odehrál Vladimír Roth v extralize 39 zápasů, ve kterých nasbíral 15 kanadských bodů.

Vnímáš výměnu do Liberce osobně jako dobrou zprávu, nebo u tebe převládají rozpačité pocity?
Výměnu určitě vnímám pozitivně a jsem rád, že to je právě do Liberce. Se Slavií se nám letošní sezóna nepovedla podle našich představ. Velká šance na postup do play-off tam není, i když bych to klukům samozřejmě přál, aby se nakonec do vyřazovacích bojů protlačili. Naopak v Liberci se zatím hraje o nejvyšší příčky a určitě je lepší hrát play-off, než play-out.

Věděl jsi přibližně do jakého prostředí se stěhuješ?
Víceméně ano. Znám hlavního trenéra Jirku Kalouse a dalších pět, šest kluků, se kterými už jsem hrál. Marek Trončinský je stejně jako já z Ústí nad Labem a známe se z žákovských kategorií. Z mládežnických reprezentací znám zase Davida Šticha, Vošvece a Ventila (Vošvrdu a Vantucha). V Tipsport areně už jsem si také zahrál, takže úplně nové prostředí to pro mě není.

Vůdcem Bílých Tygrů je jedna z osobností celého českého hokeje Petr Nedvěd, jak ses těšil na toto setkání. Už jste se spolu pozdravili?
Bohužel Petr ještě v kabině nebyl, jsem tu opravdu jen chvíli. Moc se těším na setkání s ním a hlavně až si s ním zahraji. Jedno vím jistě. Určitě je lepší hrát s ním, než proti němu!

Už jsi mluvil s trenéry o tom, jaká bude tvá úloha v týmu? Patříš k těm tvořivějším a ofenzivnějším bekům.
Hlavně jsem obránce, takže je to jasné. Hlavní je nedostávat góly. Všechno co se povede směrem dopředu je takový bonus navíc.

Mnoho času na rozkoukání v libereckém dresu nemáš. Jeden trénink a hned utkání v Brně. Asi nejsi v jednoduché pozici, že?
Ono je to mnohdy mnohem lepší. Prostě do toho skočím „rovnýma nohama“. V Brně je vždycky skvělá atmosféra, chodí tam hodně lidí a to Vás prostě strhne. Je to rozhodně lepší, než čekat, třeba čtyři, pět dní a celou tu dobu se nervovat, jak to dopadne.

Díky za rozhovor!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení