Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si pojistili Bártu, Bulíře, Bortňáka a Kicu

Date of publication Author Tisková zpráva

Vedení Bílých Tygrů se domluvilo na nových kontraktech s útočníky Michalem Bártou, Michalem Bulířem a Daliborem Bortňákem. Všichni tři mladí hráči podepsali smlouvu na následující dvě sezóny s roční opcí. Klub dále uplatnil smluvní opci i v případě Petra Kicy a šestadvacetiletý útočník tak bude hráčem Bílých Tygrů minimálně v následující sezóně.

 
 
Michal Bárta
 
 
Čtyřiadvacetiletý Michal Bárta hájí barvy Bílých Tygrů už od dorosteneckých kategorií. Svou extraligovou premiéru oslavil jako devatenáctiletý už v sezóně 2006/2007. Pak ale jeho cesta vedla, stejně jako u dalších mladých libereckých talentů, na Tygří farmu do Benátek nad Jizerou. I tady na sebe Michal Bárta upozorňoval stabilně kvalitními výkony a v sezóně 2010/2011 tak přišli další starty za liberecký „A tým“. V letošním roce už Michal Bárta patřil do základní sestavy Tygrů a s bilancí 20 kanadských bodů v 51 zápasech byl šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

 
 
Michal Bulíř
 
 
Michal Bulíř patří ve 20 letech k příslibům libereckého hokeje. Liberecký odchovanec své kvality dokazoval už v mládežnických kategoriích a letos je potvrdil, když se i přes svůj nízký věk postupně prosazoval do základní sestavy výběru trenéra Kalouse. Parádní kousek se Michalu Bulířovi povedl ve čtvrtfinálovém utkání proti HC Mountfield. Ve svém vůbec prvním zápase v play-off zaznamenal mladý útočník hattrick a jednu asistenci.

 
 
Dalibor Bortňák
 
 
Slovenský vytáhlý útočník Dalibor Bortňák se před touto sezónou vrátil do Liberce po tříleté zkušenosti v zámoří. Už v přípravných zápasech si jednadvacetiletý hráč říkal svými výkony o místo v „A týmu“ a nakonec si v této sezóně připsal své první starty v české nejvyšší soutěži. Dalibor nakonec v základní části letošní extraligy nastoupil ke 34 zápasům, kde zaznamenal 4 body za 2 branky a stejný počet asistencí.

 
 
Petr Kica
 
 
Petr Kica je píseckým odchovancem a do týmu Bílých Tygrů se propracoval přes farmu v Benátkách nad Jizerou, kam přestoupil před třemi lety z Berouna. Brzy se stal šestadvacetiletý útočník jedním z nejproduktivnějších hráčů Benátek a vysloužil si pozvánku od Bílých Tygrů. První extraligovou zkušenost tak zažil v roce 2009. Letos už byl Petr Kica součástí liberecké základní sestavy. V základní části nastoupil k 41 zápasům a zaznamenal 5 bodů.

Ctibor Jech
Vyjádření generálního manažera Ctibora Jecha:
Všichni tři mladí hráči, kterým jsme nabídli nové smlouvy, v letošní sezóně bojovali o místo v základní sestavě a po celou sezónu se předváděli v dobrém světle. Především Michal Bárta letos ukázal své střelecké kvality a věříme, že by v budoucnu mohl být opravdu obávaným extraligovým střelcem. Michal Bulíř a Dalibor Bortňák zase skvěle zvládli přechod z juniorské kategorie do „dospělého hokeje“ a i oni mohou být velkým příslibem do budoucnosti.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení