Akademie Bílí Tygři Liberec

Věřil jsem, ale takový výkon? Klobouk dolů před všemi, říká Petr Nedvěd

Date of publication Author Martin Voltr

To byl zápas! Stovky tisíc českých fanoušků ve čtvrtek s napětím sledovaly, jak si reprezentace povede proti domácím Švédům na mistrovství světa ve Stockholmu. Po obrovském dramatu nakonec mohli slavit a zásluhu na tom měl i Petr Nedvěd. Ten v úvodní třetině zaznamenal svůj třetí gól na turnaji a po utkání doslova zářil štěstím. „Je to bomba, momentálně nemám slov. Klobouk dolů před všemi hráči!“

Petře, budete souhlasit, že jste si vítězství zasloužili a šli si za ním od začátku zápasu?
Myslím že ano. Ukázalo se, že Švédové jsou jenom lidi z masa a kostí. My jsme nechtěli jenom bránit a čekat na brejky, ale když jsme měli tu šanci, tak jsme do toho kopli. Myslím, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem a zasloužili jsme si vyhrát. Klobouk dolů před všemi hráči… Věřil jsem, ale nečekal jsem takový výkon.

Hodně vám pomohl Jakub Kovář…
To je kapitola sama o sobě. Opět byl vynikající a dal nám šanci vyhrát.

Jak moc vás srazilo rychlé vyrovnání Švédů na přelomu druhé a třetí třetiny?
Když dostanete takové góly, někdy je na manšaftu vidět, že to na něj padne. Za nás tam ale šla další lajna a odvedla si to, co měla. Chtěl bych vyzdvihnout všechny kluky v manšaftu, že je to nezlomilo. Hráli jsme takový strojový hokej, šli jsme si za tím střídání po střídání. Měli jsme další šance a mohli jsme rozhodnout, i když Švédové taky jednu velkou šanci měli.

Měl jste z týmu dobrý pocit už před zápasem?
V kabině byla úplně jiná atmosféra než na začátku turnaje. Tehdy jsme to bohužel museli víc řešit u kulatého stolu, protože ta výkonnost tam nebyla a potřebovali jsme se trochu nabudit, abychom se zvedli. Teď tam proběhlo míň povídání, ale o to víc se toho udělalo na ledě. Před zápasem jsem z toho měl dobrý pocit. Padlo daleko míň slov, ale když někdo něco řekl, mělo to hlavu a patu.

Stejně jako v utkání v základní skupině jste inkasovali poměrně rychlý první gól…
Samozřejmě jde přesně o to, co jsme nechtěli. Přišli diváci, Švédům dodal gól sebevědomí… V prvním zápase jsme dostali první gól a spadli výkonností o dvě patra dolů, kdežto dneska jsme hráli, jako kdybychom ten gól nedostali. To byl ten rozdíl.

Český tým v úvodních zápasech turnaje nepřesvědčoval a příliš se mu nevěřilo. Znamená pro vás vítězství ve čtvrtfinále satisfakci?
Obrovskou! Pro celý manšaft je to bomba. Naše výkonnost gradovala, dobře jsme to načasovali. Přáli jsme si trochu lepší začátek, ale teď… Koho to zajímá?

Jak postup mezi čtyři nejlepší týmy šampionátu oslavíte?
S klukama si samozřejmě sedneme a dáme si večeři, ale teď není čas na žádné oslavy. To bude až po posledním zápase. Doufám, že vítězném.

V semifinále vás čeká pořádně pikantní derby se Slováky, kteří stejně jako vy překvapili…
Asi mají velkou formu, ne nadarmo porazili Kanadu. Sledoval jsem třetí třetinu a odehráli ji výborně, i když prohrávali 2:3. Vítězství nad Kanadou už svědčí o jejich výkonnosti. Bude to těžký zápas, ale těšíme se!

Budete i přesto souhlasit, že finále je relativně blízko?
Zase nesmíme být na hrušce. Dneska si to samozřejmě užijeme a zítra bude takové emoční volno, ale potom zase musíme shodit kravaty, obout si pracovní boty a montérky a jít do práce.

Děkuji za rozhovor a hodně štěstí v bojích o medaile!

Foto: Tomáš Schmiedt

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení