Akademie Bílí Tygři Liberec

Poslední utkání sezóny

Date of publication Author Radek Šenk

Chemopetrol Litvínov bude podobně jako Liberec sledovat vrchol sezóny pouze z povzdálí, neboť přímá účast v play-off se mu rozplynula v závěrečných bojích základní části Tipsport extraligy. Sezóna je tak i ve druhém severočeském týmu hodnocena neúspěšně. V posledním duelu Tipsport extraligy uvidí diváci ve Svijanské aréně severočeské derby. Možná poslední utkání v barvách Bílých Tygrů odehraje hned kvarteto hráčů v čele s litvínovským Martinem Ťupou (viz. foto), dále Pardubičtí Rolínek, Tvrdík a Podhradský.

Litvínov si první vítězství v soutěži připsal až ve čtvrtém kole proti Plzni, před tím si dokázal připsat dva body za remízy se Znojmem a Vítkovicemi. I další výsledky napovídali tomu, že chemici nejsou zrovna v ideálním rozpoložení, což jen deklarovalo desáté kolo a utkání s posledními Českými Budějovicemi. Jihočeši do té doby jen marně vzhlíželi na ostatní týmy z extraligového suterénu bez jediného bodu na svém kontě, to se ale po utkání se Severočechy změnilo. Ve čtyřiapadesáté minutě pustil Pinc střelu Vondrky, jíž se Budějovičtí dostali do jednobrankového vedení - 2:1.

Trenéři Výborný s Hynkem se neočekávaně rozhodli brankáře vyměnit za Maříka, a tím byly de facto dny bývalé opory v kádru chemiků sečteny. Právě čtyřiadvacetiletý gólman byl označen za jednoho z viníků špatných výsledků, což nakonec odnesl odchodem do Ruska, odkud se vzápětí vrátil, aby posloužil k výměně s Vítkovicemi za Romana Kaděru.

Litvínov se po neuspokojivé první čtvrtině a zisku pouhých šestnácti bodů rozhodl k dalším změnám, jež se týkaly zejména zadních řad. První vlaštovkou byl slovenský obránce Ivan Droppa, který se neprosadil ve Slavii. Z nedalekého Chomutova přišel nadějný gólman Jarina, a když ani tato změna nepomohla, přistoupilo vedení na výměnu Ťupy za libereckého Krsteva. Ani tyto změny ale nepomohly, chemici si ve druhé čtvrtině připsali stejný bodový zisk jako v první. Litvínov tedy musel sáhnout k dalším trejdům, tentokrát vsadil na posily do útočných řad, neboť jednotlivé formace se neustále točili vlivem početné marodky a ztráty formy bývalých opor.

Do Podkrušnohoří tak zavítal již zmiňovaný Kaděra a Slovák Michal Hreus. Právě třicetiletý stříbrný medailista ze světového šampionátu v Petrohradu v roce 2000 měl vnést potřebné zkušenosti mezi nadějné mladíky. Nedá se říci, že by zklamal, ani další z ostřílených mazáků Žemlička s Kaděrou se neztratili, leč litvínovské snažení vešlo nakonec vniveč. Devatenáct bodů ve třetí části Tipsport extraligy vlilo chemikům do žil optimismus, stejně jako Liberec ale nezvládli klíčové zápasy s týmy v bezprostředním okolí postupové osmičky, a tak si budou muset na severu Čech na vyřazovací boje minimálně další rok počkat.

Mrzet je mohou nejen ztracené body s Jihočechy, kteří se ve vzájemných duelech radovali letos dvakrát, zpytovat svědomí také mohou při vzpomínce na nadějně rozehraná utkání s Vítkovicemi, Kladnem či na Slavii.Chemikům se přitom na soupeře z horních pater poměrně dařilo, Sparta si dokázala poradit s defenzívou žlutočerných až v posledním měření sil, také Zlín či Slavia přicházeli v soubojích pravidelně o body, naopak se týmu nedařilo na Znojmo.

Bílí Tygři nebudou na letošní utkání v Litvínově vzpomínat v dobrém. Z obou utkání vyšli nejen bodově naprázdno, hrozivé skóre 13:1 pak znamená dva těžké debakly. V domácím prostředí si Tygři naopak dokázali v severočeském derby poradit, když zvítězili 3:0 a první a jedinou branku Liberce si připsal obránce Jaroslav Nedvěd.

V libereckém týmu seocitá vedle hráčů na hostování hned několik jedinců v pozici, že by to mohlo být jejich poslední utkání v tygřím dresu. Kašpaříkovi, Rozsívalovi a Hanzlíkovi končí smlouvy, s výkony jiných panuje pod Ještědem nespokojenost. Extraligový kádr se proto během letní přestávky nejspíš dočká radikálních změn...

Poslední vzájemné střetnutí:

HC Chemopetrol Litvínov - Bílí Tygři 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky: 5. V. Hübl (Droppa, Klobouček), 24. Kubinčák (Balázs, Hreus), 25. Trávníček (Skuhrovec, V. Hübl), 26. Prorok (L. Havel, Říha), 35. Prorok (Hreus), 47. V. Hübl (Droppa) - 53. S. Procházka (Rozsíval).
Vyloučení: 4:8. Využití: 4.0. Diváci: 3790.
Litvínov: Mařík - Poživil, Skuhrovec, Hranáč, Droppa, Klobouček, Krstev - Trávníček, V. Hübl, Žemlička - Balázs, Hreus, Kubinčák - L. Havel, Říha, Prorok - T. Martinec.

Liberec: Falta (25. O. Svoboda) - Hanzlík, Ťupa, Čakajík, Holub, Šmíd, Jiruš, od 41. navíc Moravec - J. Hašek, Vampola, Korhoň - S. Procházka, Kašpařík, V. Novák - Rozsíval, Plodek, Verčík - od 41. navíc Hájek, Jech.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení