Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec je mou srdeční záležitostí. Jsem tu doma!

Date of publication Author Redakce

Petr Nedvěd v minulé sezóně jasně dokázal, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Stal se nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy, znovu přepsal klubový rekord v počtu kanadských bodů a vydařený rok zakončil na světovém šampionátu s bronzovou medailí na krku. Není proto divu, že o zajímavé nabídky, především klubů z KHL, neměl nouzi. Po nelehkém rozhodování, nakonec Petr Nedvěd poslechnul hlas srdce a zůstal věrný svému rodnému Liberci.

Petře, s jakými pocity se „vracíš“ k Bílým Tygrům?
Cítím to úplně stejně jako v minulých letech. Já jsem prostě rád, že mohu být součástí této organizace. Liberec je pro mě srdeční záležitost. Doufám, že mé pokračování je dobrá zpráva nejen pro fanoušky, ale i pro mě samotného. V Liberci to mám rád, cítím se tu jako doma a jsem šťastný, že budu pokračovat v dresu Bílých Tygrů.

 
 
Petr Nedvěd bude pod Ještědem působit i další sezónu!
 
 
Bude to Tvá pátá sezóna v Liberci, nicméně tým, do kterého v současné chvíli přicházíš, doznal přes léto značných změn. Působí tu nový trenér, několik nových hráčů, a naopak odešly dlouholeté opory. Jak se díváš na tyto změny?
Samozřejmě nebudeme si lhát, někteří kvalitní a zkušení hráči odešli. Na druhou stranu tu ale máme nadějné mladé kluky, kteří teď konečně dostanou více prostoru. Teď budou mít šanci ukázat, co v nich je. Někteří z nich odváděli vynikající výkony už v minulé sezóně. Každopádně je to pro ně, ale i pro mě a vlastně pro celý klub, nová výzva. Hodně jsme omladili a může to být trochu krok do neznáma. Musíme prostě bojovat. Bojovat ještě víc než v minulé sezóně. Věřím, že nás podpoří i fanoušci, kteří byli v těch sezónách, co jsem tu hrál, vždy perfektní a stáli při nás.

Bílí Tygři opravdu disponují asi nejmladším týmem v extralize (i když po Tvém příchodu se ten věkový průměr zvýší). Vnímáš se ve své roli i jako vzor pro hokejové mládí, které v týmu v současnosti je?
(Smích). Vím, že tu mám i tuto roli a snažím se podle toho chovat jak na ledě, tak mimo něj. Budu rád, když třeba jen jednomu jedinému mladému hokejistovi posloužím jako vzor. Samozřejmě bude to na trenérech, ale už i na mě, abychom s těmi mladými pracovali. V současném hokeji je takový trend. Prostě: „Mládí vpřed!“ A je to naprosto v pořádku. Je to výzva, na kterou se těším. Může to být zajímavá sezóna a doufám, že se nám bude dařit.

Jaký bude Tvůj program v nejbližších dnech. Nastoupíš už k úternímu utkání v European Trophy proti Fribourgu?
Je pravda, že loni jsem po jednom tréninku šel hned do zápasu, ovšem bylo to vlastně docela riskantní. V létě jsem se připravoval stejně jako v minulých dvou sezónách, což se mi osvědčilo a i teď se cítím velmi dobře. Nechci proto ani nic uspěchat. Zatím budu pouze trénovat a s týmem s největší pravděpodobností nepoletím ani na dvojutkání do Finska. Proti Djurgårdenu a Brynäs (24. 8. a 25. 8. pozn. red.) už bych chtěl nastoupit.

Petře děkuji za rozhovor a přeji stejně vydařenou sezónu, jako byly ty předchozí dvě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení